dUb

Opgelet: er zijn nog tickets beschikbaar voor de extravoorstelling van dUb  op zaterdagmiddag in OPEK. Reserveer hier.

 

In dUb creëren choreografe Karolien Verlinden en geluidskunstenaar Wannes Deneer een bevreemdende wereld waarin niet alleen elk geluid maar ook elke beweging gecomponeerd is. Samen met een indrukwekkende cast van veertien dansers onderzoeken ze hoe geluiden onze verbeelding prikkelen en verwachtingen scheppen. Wat gebeurt er als je doodgewone geluiden begint te dubben? Ziet een draai er sneller uit als je tegelijk een zoefffff hoort? Kan je stilte hoorbaar maken? Het resultaat is een intense choreografie die je anders naar de wereld doet luisteren. 

Karolien Verlinden en Wannes Deneer vormen samen met regisseur Jef Van gestel het collectief Tuning People. Met zijn drieën maakten ze bijfABULEUS de jongerenproductie PITSERS (2009) en de verrassende kindervoorstelling Tape voor Kleuters (2011). 

Lees hier een interview met de makers.

Choreografie Karolien Verlinden/Tuning People Dans Carli Gellings, Delfien Wouters, Elias Bedui, Elliot Dehaspe, Emma Bouckaert, Gerald Walravens, Hawa Loosen, Jana De Kockere, Lisa Wandha, Marilyn Iserief, Misha Demoustier, Oona Sauwens, Piet Van Dycke, Steven De Gijnst Assistentie choreografie Talitha De Decker Scenografie en geluid Wannes Deneer/Tuning People KostuumsMaartje van Bourgognie & Véronique Hendriks (stage) Lichtontwerp Timme Afschrift Dramaturgie Peter Anthonissen Productie fABULEUS CoproductieTAKT Dommelhof Met dank aan wp Zimmer & Villanella

1 | 2 | 3 | 4
Wat ben ik blij dat ik 'dUb' (de laatste voorstelling) gezien heb. Als taalman en liefhebber van dans vind ik 'dUb' van het beste wat ik al gezien heb. Het spel met herhaling en chaos, en de explosie van energie aan het eind. Fabuleus! En dan te bedenken dat de dansers stuk voor stuk jonge mensen zijn die nog maar aan het begin van hun carrière staan. Hoed af voor de hele ploeg.
Ruud Hendrickx over dUb (27/04/15)
ik vind die emma wel knap
snokkertje69 over dUb (25/03/15)
Beste mensen, bedankt voor al de leuke reacties! Ik ben blij dat we er steeds in slagen mensen enthousiast te maken voor theater op welke manier dan ook. Sommigen zijn enthousiaster over het schrijven van commentaar, anderen over het schrijven van lovende woorden. Hoewel we deze lovende woorden natuurlijk liever zien komen dan de scherpere zijn deze nu eenmaal deel van het pakket en bewijzen ze dat dUb een stuk is dat niet iedereen kan of hoeft te bekoren. Ik ben zo trots op al mijn mede dansers waarmee ik zo hard heb gewerkt aan dit stuk en met wie ik zotte tijden heb beleefd. Wij weten wat we zo vaak hebben neergezet en ik kan niet anders dan droevig zijn wetende dat we dat binnenkort voor de laatste keer zullen doen.. Vele groetjes en liefs
Lisa van het gordijn over dUb (19/03/15)
Ik vond het een indrukwekkende voorstelling hoe geluid in ons alledaagse leven en dans samenpassen als één groot en mooi geheel. Niet alleen de choreografie was indrukwekkend maar ook de dansers/acteurs(-trisses) waren verbazingwekkend goed. … En Steven is een hotty ;p
Bas over dUb (12/03/15)
Was gewoonweg walgelijk en schadelijk voor alle kinderen en hun ogen. Ik walgde van dit toneel en het is een schande dat zo iets vertoont word ik vondt het dan ook heel slecht en zeker geen aanrader. Walgelijk !
rik over dUb (11/03/15)
Mijn vrouw, mijn dochter en ik zijn gisteren zwaar onder de indruk het CC van Heist-op-den-Berg buitengestapt na de dansvoorstelling. Van minuut gefascineerd gekeken naar een verbazend, fris, grappig spektakel. Onze complimenten aan alle dansers. Super! Het is niet van mijn gewoonte om persoonlijk contact te nemen om mijn mening te geven, maar nu kon ik het niet laten. We hebben onlangs ook Rosas en Ultima Vez gezien. Maar dit stak er voor ons bovenuit.
Luc Jacobs over dUb (11/03/15)
1 | 2 | 3 | 4 | 5
Ben je gaan kijken naar dUb en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata

dUb is een imponerend vormenspel van bewegingen, langs strakke en kromme lijnen, rechtlijnig en tegendraads, in cirkels en waaiers. Wat een genot is deze perfect gedubde uitputtende krachttoer geworden. (Theaterkrant.nl)

De choreografie zit de jongeren als gegoten. Hun timing, hun drive, hun blikken: ze zijn schitterend. (De Standaard)

Dub is een dansant huzarenwerkje met verbluffende dansprestaties. (Knack)