fABULEUS is...

fABULEUS is een uniek productiehuis voor veel soorten podiumkunsten: performance, dans, circus en (tekst)theater. Centraal in de werking van fABULEUS staat de artistieke samenwerking tussen (zeer) jong talent en (meer) ervaren makers. Op het podium staan de ene keer jongeren, de andere keer (startende) professionelen. fABULEUS biedt hen de nodige omkadering om hun kwaliteiten als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft op dat vlak ook een internationale voorbeeldfunctie. fABULEUS bereikt met zijn producties een opvallend breed publiek van alle leeftijden, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen.

fABULEUS werkt in Leuven vanuit het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK). Het is een van de drie Leuvense stadsgezelschappen en ook resident bij kunstencentrum STUK.

Toon reacties
Reacties
Ergens een nieuwsbrief zodat ik op de hoogte kan blijven van jullie productiehuis?
Yasmine (16/02/2024)
kvond echt goe jooo
bro (06/02/2017)
@ Nina, ja al onze voorstellingen spelen ook voor scholen. Maar daarnaast spelen we dus ook avondvoorstellingen. Groetjes
Filip fabuleus (10/01/2017)
K ben 15 jaar en zou graag meedoen met paradise now de audities, vandaag ben k gaan kijken naar RATS en k vroeg me af of het bij Paradise now ook een optreden was voor scholen en 12 alvast bedankt
Nina (10/01/2017)
Compilatievoorstelling 20 jaar Fabuleus. Nagenieten doen we nog. Zoveel schwung, fijne energie. Getuige van groei van jonge mensen en talenten. Gedreven inspiratie. Een geschiedenis in snap-shots. Dank daarvoor en tot later.
Luc Deneffe (26/10/2016)
Fabuleus 20, gelukkige verjaardag!!De voorstelling was fabuleus!Bedankt!
lily (22/10/2016)
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ...

Heb je meegewerkt aan een fABULEUS-productie en wil je vertellen over je ervaringen? Of heb je suggesties? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur

De spelers van fABULEUS worden als performers serieus genomen. De voorstellingen worden niet over hun hoofden heen gemaakt: ze weten waar ze in staan en wat ze vertegenwoordigen en ze nemen de verantwoordelijkheid op voor de betekenis van de totale voorstelling. En ondanks dat bewustzijn houden ze hun onbevangenheid. Die kwaliteit is zeldzaam in het theater.
Artistieke leiding Tweetaktfestival Utrecht

Bij fABULEUS zitten de performers van de volgende voorstelling letterlijk in het publiek van de vorige voorstelling en de performers van de laatste voorstelling worden het publiek van anderen hun voorstelling. fABULEUS is een brug tussen publiek en podium: een tolvrije brug die openstaat voor iedereen, ongeacht leeftijd of afkomst."
Ugo Dehaes, choreograaf

"Voor jonge mensen is fABULEUS een warm nest waar ze gekoesterd, gecoacht, gevoed worden en sterke vleugels ontwikkelen. De eerste kennismaking met een tot hiertoe dikwijls onbekende wereld doet velen van hen verlangen naar meer. Het vuur is aangewakkerd, de warmte opgeslagen in het bot voor als het ooit wintert."
Een ouder van één van de fABULEUS-spelers

Over the past years fABULEUS has successfully developed a very profound expertise and unique model for creating high quality artistic work in the field of dance and performative arts for and with young audiences.
Sven Till, artistiek leider Fabrik Potsdam

fABULEUS wil artistiek uitblinken, maar schuwt ook het experiment niet. Het werkt in de traditie van repertoireteksten en klassieke choreografische talen, maar demonstreert evengoed een grote honger naar vernieuwing. Met die mix bereikt fABULEUS een groot publiek.
uit het Juryrapport Vlaamse CultuurPrijzen 2008

Er zijn hippere tienerhelden te bedenken dan Jeanne d’Arc of Candide van Voltaire, maar het Leuvense fABULEUS haalt ze weer bij de tijd. Als onverbeterlijke idealisten, maar dan in een moderne twijfel.
Wouter Hillaert in De Morgen, 9/11/2007

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.