De kinderen van Gaza

ACTIE VOOR DE KINDEREN VAN GAZA

Oproep van De Vlaamse en Nederlandse Podiumkunsten

Voor de kinderen van Gaza is er geen uitweg. Er is honger, dorst, het oorverdovende lawaai van vliegtuigen, drones, bombardementen en de altijd aanwezige dood.

Ze zijn op de vlucht, maar waarheen? UNICEF schat dat minstens 17.000 kinderen in de Gazastrook niet begeleid op de vlucht zijn. Dit komt overeen met 1% van de totale ontheemde bevolking. Veilige plekken om naartoe te gaan zijn er niet en de opvang van deze kinderen is niet vanzelfsprekend.

In deze chaos werken de theatermakers van Ayyam Al Masrah (Theatre Day Productions) in wat er nog rest van scholen, in de opvangkampen of op straat. Ze creëren hiermee een plek waar verdriet, verlies en angst wordt gedeeld. Waar gespeeld wordt als woorden tekortschieten. Kinderen kunnen zich er een beetje ontspannen en even herinneren hoe het is om kind te zijn.

Wij, gezelschappen, theaterhuizen en artiesten uit de Vlaamse en Nederlandse podiumkunsten, begrijpen hoe belangrijk hun werk is voor kinderen. Zeker nu. Vanaf midden maart starten wij een veelvoud van acties om Palestijnse makers te ondersteunen hun waardevolle werk voort te zetten en workshops te blijven geven. We garanderen dat elke cent die gedoneerd wordt bij de makers in Gaza komt en dus bij de kinderen van Gaza.

Het is nodig! NU!

Klik hier om te doneren:
https://donate.stripe.com/8wMg0U4vPcIX1GwdQQ

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.