Wezen
fABULEUS & Action Zoo Humain / Maxime Waladi
© Clara Hermans

THEATER 10+

Wezen (werktitel) wordt een theaterproductie voor 10+ van theatermaker/acteur Maxime Waladi over de zoektocht naar menselijkheid en hoe we die in de ander dreigen te vergeten. In Wezen trekt een man door het land met een fabelachtige show, opgebouwd rond een uniek, zeldzaam object dat plots een bijzonder meisje blijkt te zijn. Is het beter voor het meisje om door het leven te gaan als een wonder? Of is de man die haar dit aandoet een misdadiger van het ergste soort?

Maxime Waladi was als jongere te zien in de fABULEUS-producties Sueños (Sandra Delgadillo, 2009) en Kasimir en Karoline (Carl Von Winckelmann, 2010). Hij studeerde in 2016 af aan LUCA Drama. Tijdens het maakproces van zijn eerste eigen productie Le Chicon vond Maxime een compagnon de route in Zouzou Ben Chikha. Sindsdien werkt hij onder meer binnen Re:Action, het nieuwe makers-traject van Action Zoo Humain.

Tekst Maxime Waladi Spel Maxime Waladi en een kind gekozen via audities (naam eind mei 2022 bekend) Regie Renée Goethijn Robotontwerp Jan De Coster Dramaturgie Raphaël Vandeweyer Coaching Peter Anthonissen en Chokri Ben Chikha Tekstcoaching Ellis Meeusen Cocreatie fABULEUS en Action Zoo Humain (Re:Action) Coproductie Perpodium Met de steun van de stad Leuven, de stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar Wezen en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur

Première OPEK januari 2023

Tickets vanaf juni 2022 via 30CC

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.