< Vorige 17 februari 2012 - Filip Bilsen
Spreekbeurt over Overijse (deel II)
Zaterdag was de eerste dag waarop ik ons nieuwe stro-decor een piepklein beetje vervloekte.

Tijdens de middag hielp ik onze technieker mee met de opbouw, maar al het sjouwen en sleuren met stoffige strobalen lukte niet zo best met een neus vol snottebellen en een borstkas vol bompa(hoest). Toen alles eindelijk opgesteld stond ging ik als een zielig trillend vogeltje rusten op een houten bankje in de kleedkamers. Soms is het bestaan van een danser of een acteur hard. Maar dat hoort zo. Echte succesvolle popsterren of Hollywoodacteurs hebben ook meestal een zielige jeugd gehad. Pijn, hindernissen en verdriet geven glans aan succes. Daar moet je dus aan denken als de wereld aanvoelt als een tranendal: mijn tijd komt nog! En mijn biograaf zal hier later van smullen!

Ook het medeleven van medespelers wil wel helpen. Iedereen riep 's avonds hoe zielig ik was en hoe ontzettend moedig. Ik voelde me stoerder met de minuut. Het grappige is dat wanneer de voorstelling begint, je niet anders kan dan alle kwaaltjes en zorgen vergeten. Je komt terecht in een roetsjbaan van acties en emoties en niets is nog hetzelfde. Ook het publiek helpt daarbij. Het is magie. Een goeie goocheltruc. Zodra ik het podium af stapte voelde ik mijn spieren weer verstrammen en mijn luchtpijp branden...

Na de voorstelling passeerden wij nog heel even in het Vlieg Clubhuis waar we even mochten praten met een paar kinderen die de voorstelling hadden gezien. Leuk! Isolde kreeg mooie tekeningen van César die een pootje gaf.

En de avond eindigde in een auto volgepakt met heel onze ploeg en alle zakken en fietsen en nog vanalles. Er was zo weinig plaats en het werd er zo warm, dat we niet anders konden dan ons superdikke vrienden voelen en domme grappen maken en geheimen uitwisselen. En iedereen hoopte op een oneindige file richting Brussel.hey ! jullie dit paard was gewzldig en ook jullie natuurlijk veel liefs manon :)
manon kamanda 10 jaar fan van jullie allemaal over CR blog: Spreekbeurt over Overijse (deel II) (14/04/12)
Het was een leuk theater kei mooi gedanst leuuke personages ik heb wel een vraag hoe noemen de personages in het echt ?
ik vind het een leuk toneel
Het was tof en leuk gevonden.Heel onze klas vond het super tof
Silke uit de regenboog over CR blog: Spreekbeurt over Overijse (deel II) (13/03/12)
Hoe zijn jullie op het idee gekomen om alleen strobalen te gebruiken? En waarom is er op deze foto een ander decor? Het was super tof jullie voorstelling! Gaan jullie nog meer voorstellingen geven?
ilja (de regenboog) over CR blog: Spreekbeurt over Overijse (deel II) (13/03/12)
Ik vind jullie toneel geweldig! Het leuke aan het decor was dat je gewoon zelf moest bedenken wat het zou zijn. De dansstukken waren erg origineel en er werd soms lang niet gesproken! Ik vond het wel raar dat Isolde ofwel een broer verzon of dat die er echt was, maar ik eerder dat eerste, want het zou raar zijn, zo'n onzichtbaar paard! Het was leuk om naar te kijken! Een echt toptoneel!
Lukas (de Regenboog) over CR blog: Spreekbeurt over Overijse (deel II) (13/03/12)
1 | 2 | 3
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 
Een kijkje achter de schermen van César mijn broer is een paard