Othello

Zeven jonge spelers storten zich vol overgave op het monumentaleOthello van Shakespeare. Tegen een achtergrond van oorlog en politieke rivaliteit zijn de personages slechts op zoek naar één ding: liefde. Dat maakt hen kwetsbaar. En gevaarlijk. 

Regisseur Carl von Winckelmann heeft een voorliefde voor klassieke theaterteksten. Ze bieden hem het gedroomde kader om menselijk gedrag onder de loep te nemen. Net als in zijn fABULEUSdebuut Kasimir en Karoline (2010) laat hij de personages door jongeren belichamen, wat hun felheid en grilligheid nog tastbaarder maakt. 

Een theatervoorstelling voor elk publiek vanaf 14+

Tekst William Shakespeare Regie, vertaling en bewerking Carl von Winckelmann Spel David Van Dijcke, Kaat Doupagne, Ruben Van Der Linden, Johanna Loman, Solange Mariano Dos Reis Borges, Sven Spur, Jonas VermeulenVormgeving Timme Afschrift Kostuums Anna Seniow Dramaturgie Peter Anthonissen Productie fABULEUS

1 | 2
Nu een half jaar later en nog steeds zindert dit stuk door. Othello is zo ongelooflijk tijdloos en dat treft. Het treft hoe een kleine mens als ik de dag van vandaag dezelfde emoties kan beleven als de arme moor door de eeuwen heen. De acteurs zetten dit stuk zo prachtig geloofwaardig neer, zo prachtig oprecht en gewoon waar. Alles aan dit stuk is waar en daarin schuilt hem het tragische en tegelijk passionele. Othello kleeft aan ieder van ons. Hij blijft plakken en ik voel dat ik hem niet zo snel ga kunnen loslaten. Een ware catharsis, ojawel. Nu kan ik alleen nog dank u zeggen, dank u voor deze levensles, dank u voor dit moment van pure pracht.
Ama over Othello (08/03/14)
Weken lang. Weken heeft Othello mij achtervolgd in mijn gedachten. Tot op de dag van vandaag. Een grote impact door de tekst, de boodschap en de acteurs. Het was lang het dagelijks onderwerp aan tafel. uniek. uniek dat zo jonge acteurs, dit moeilijk stuk zo oprecht kunnen brengen. fABULEUS je mag trots zijn op hen. Stuk voor stuk. Ik geloofde de spelers echt, ik was mee in het verhaal, gebracht door prachtige tekst, aangevuld met het sprekende decor. Bedankt. Echt bedankt. Het was puur genieten. Wat zeg ik?! Het IS puur genieten.
Mister X over Othello (07/01/14)
Ik vond het stuk ook heel goed en anders dan andere stukken. De acteurs hadden zoveel plezier in het spelen, je werd er zelf blij van! Ook de schapenwol was leuk, je rook het tot de achterste rijen maar heel origineel en doordacht.
Femke over Othello (31/12/13)
De schoolvoorstelling in Tielt van Othello (ik was er op dinsdagochtend), was sterk! Bedankt!Theater met weinig decor is prachtig, maar dan sta je er, of val je door de mand. Hier stond men, standvastig!De mooie (maar niet eenvoudige!) taal te gebruiken als kracht en niet laten tegen je werken, vergt veel van makers als spelers, geloof ik. (maar ook van het publiek) Mijn leerlingen vonden het alvast de moeite! (PS: Vergeef hen het gelach bij 'het pluisje aan de broek of op het hoofd', het lijkt me hun manier om met het thema/theater om te gaan)De merde, op komende wegen
Bart Vanseveren over Othello (15/12/13)
Ik kreeg bijna de tranen in mijn ogen.
Cedric over Othello (11/10/13)
Ik vond het niks
Tony Maxhuni over Othello (11/10/13)
1 | 2 | 3 | 4
Ben je gaan kijken naar Othello en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata

"Acteurstheater van de bovenste plank" (De Morgen)

"Carl Van Winckelmann opteerde voor een semi-klassieke benadering en een nieuwe vertaling. Alle nuances, die de Elisabethaanse bard in de tekst legde, worden uitgeklaard." (Cobra.be)