Vrouw

VROUW schetst een gezin met enkel vrouwen. Moeder, dochters en kleindochter wonen samen onder één dak. Elk met hun eigen dromen, idealen en fantasieën. VROUW wordt een dansvoorstelling met drie generaties vrouwen, gemaakt door één man.

Choreograaf Oliver Roels vormde samen met Yahya Terryn en Gilles De Schryver het collectief Het GEIT, dat een tijdje geleden met het Gentse Ceremonia samensmolt tot Het KIP. Eerder danste hij voor fABULEUS inGender Blender van Randi De Vlieghe.

Met VROUW tekent Oliver Roels voor een primeur. Voor het eerst maakt een jonge maker die als jongere in verschillende fABULEUS-voorstellingen heeft gespeeld en gedanst, voor fABULEUS een eigen dansproductie mét jongeren. Een mooie synthese van de werking van het huis. VROUW is een coproductie met het GEIT, het jonge Gentse gezelschap waarvan Roels deel uitmaakt en dat later op het jaar fusioneert met Toneelgroep Ceremonia in het KIP.

De opzet van VROUW sluit aan bij De MatrassenKoning en PUT, twee eerdere producties die Roels samen met Yahya Terryn maakte en waarin verschillende generaties samen op scène stonden: kinderen, adolescenten en volwassenen. Ook de cast van VROUW is gemengd samengesteld, en varieert in leeftijd van vijf (!) tot 53 jaar. Meer dan haar voorgangers echter is VROUW een dans- en geen theatervoorstelling.

In VROUW wordt een gezin geschetst met alleen maar vrouwen: moeder, dochters en kleindochter. De afwezigheid van de man valt op, maar wordt niet gethematiseerd. Wie naar een groot drama op zoek is, komt van een kale reis thuis. Oliver Roels wil hiermee een helder signaal afgeven: éénoudergezinnen hoeven niet perse onder een zwaar juk gebukt te gaan. De vrouwen in VROUW stellen het prima zonder man.

De voorstelling treft door haar eenvoudige en heldere poëzie. Het gezinsgegeven zorgt voor een helder kader dat een grote herkenbaarheid meebrengt. Tegelijk zijn een moeder en haar dochters een oerbeeld dat meteen associaties oproept.

Dans Lahia Demoustier, Zoë Demoustier, Marlies Dhaenens, Charlotte Dhaenens, Fée Roels, Karin Tanghe Kostuums Hanne Vandersteen Dramaturgie Peter Anthonissen Concept en regie Oliver Roels Productie Het KIP en fABULEUS

Toon reacties
Reacties
Ik ben vorige week zaterdag ook naar vrouw gegaan en vond het heel erg goed! :) Ik ben ook benieuwd naar de muziek van Graig Armstrong die tijdens het stuk en in de trailer gebruikt wordt. Welk nummer is het? Hij heeft zoveel stukken! :) Groetjes!
Karlien D. over Vrouw (30/11/2011)
Zaterdag ben ik naar “ vrouw“ gaan kijken samen met mijn zussen. Het was prachtig. Alle drie waren we ontroert en hebben we een traan weggepinkt. Een aanrader voor iedereen. De dans, de muziek en het verhaal brengt de realiteit van “vrouw“ helemaal tot zijn recht. Proficiat aan iedereen die eraan mee heeft gewerkt.
Liesbeth Roelans over Vrouw (28/11/2011)
Het is al vier maanden geleden dat ik dit stuk zag en nog moet ik er zo nu en dan aan denken. Dat zegt genoeg. Rechstreeks getroffen, totaal weggeblazen. Ik wou dat ik het NU opnieuw kon zien!
Lena over Vrouw (13/10/2011)
Zeer onder de indruk van het fragmentje uit ‘Vrouw‘ met de zusjes Demoustier. Ik kom zeker kijken in november! De muziek is van Craig Armstrong veronderstel ik. Kunnen jullie mij de titel van dat muziekstukje bezorgen? Hartelijk dank bij voorbaat. En nog is : wat een prachtig dansfragment!Groet,Dett
dett peyskens over Vrouw (21/05/2011)

Ben je gaan kijken naar Vrouw en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
SPEELDATA
> Toon voorbije speeldata> Verberg voorbije speeldata
VOORBIJE SPEELDATA
15 mei 2011 – LEUVEN
19:00, Kunstencentrum STUK - try-out
26 nov 2011 – LEUVEN +32 (0)16/300.900
16:00, OPEK
27 nov 2011 – LEUVEN +32 (0)16/300.900
16:00, OPEK
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.