They've got what it takes to be a legend

Met They have got what it takes to be a legend maakt de Nederlandse Alexandra Broeder haar Vlaamse debuut: een voorstelling met elf kinderen en jongeren tussen 10 en 17 jaar die vertrekt van de vraag “Wat als onze verlosser een jongen of meisje blijkt te zijn? Wat als de redder van de mensheid een kind is?”

Die vraagstelling is typisch voor Broeder, die in het werk dat ze de afgelopen jaren met kinderen creëerde, hen telkens opnieuw in een context plaatste die je niet van hen verwacht. Dat kinderen deelnemen aan een talentenjacht, is op zich natuurlijk niet ongebruikelijk, maar wat als die wedstrijd erop gericht is de nieuwe Messias te vinden? En die talentenjacht in een theater plaats vindt, maar dan weer wel door televisiegezicht en radiostem Sofie Van Moll gepresenteerd wordt?

Het creatieproces van They have got what it takes to be a legend is een continue zoektocht, die uiteindelijk ook tot het wezen blijkt door te dringen van waar Alexandra Broeder als regisseur en fABULEUS als productiehuis mee bezig zijn, nl. op welke basis selecteren wij zelf de kinderen en jongeren met wie we werken? wat verwachten wij van hen? en wat brengt dat bij hen zelf teweeg?

Hoewel de finale voorstelling een aantal uiterlijke kenmerken met een televisieprogramma als Idool of X-Factor deelt (inclusief een televotingsysteem waarmee de toeschouwers écht kunnen stemmen), is het eerst en vooral een theaterproductie geïnjecteerd met showelementen. Door de grens tussen fictie en realiteit op te zoeken en het publiek actief te betrekken, heeft ze een bevreemdend en ontregelend effect.

Regie Alexandra Broeder Spel Mourad Baaiz, Marieke Colleman, Sam Hendrickx, Tobias Hendrickx, Judith Engelen, Samira Es Souissi, Amber Janssen, Olivia Poppe, Lisa Vandamme, Charlotte Verlinden, Suzanne van ’t Hof, Sofie Van Moll Dramaturgie Peter Anthonissen, Ruth Mellaerts Techniek Tom Philips Stage productie Malu Bremer Productie fABULEUS Techische realisatie televoting Storedesk

Toon reacties
Reacties

Het toneel “They have got that what it takes to be a legend“ was héél mooii

bedankt (k)

Havva 2A6 over They've got what it takes to be a legend (27/11/2009)
Goed gespeeld en goed onthouden
De jongens achter mij tikte wel op men kop

jooe dee mannen
ik vond het heel leuk en grapig en voor al dat
ze mijn nnaam zeggen
en ik vond het ook heel leuke muziek
groetjs van Natach
Natacha 6I over They've got what it takes to be a legend (27/11/2009)
Ik vond het soms leuk soms stom.
Maar het was heel grappig en mooi.
Ik vond het super leuk!!!!

Chloé Wattenbergh
Chloé 3j over They've got what it takes to be a legend (27/11/2009)
Ik vond het toneel super leuk en grappig en ook de muziekstukjes waren super grappig leuk en mooi

tot dan
Bryana 4I over They've got what it takes to be a legend (27/11/2009)
Ik vond het fabuleus en super grappig en heel leuke muziek
ik vond julie een goed stuk voor hyet toneel ik dacht in het begin dat het niet zo leuk ging zijn maar het was super fabulus ik kan het bijna niet zeggen het was zo mooi!!!
Gaelle 3l over They've got what it takes to be a legend (27/11/2009)
1 | 2

Ben je gaan kijken naar They've got what it takes to be a legend en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur

En een kleine jongen zal hen hoeden.

Oud Testament, de profeet Jesaia 11, 1-9
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.