Sueños

Voor de productie Sueños (Spaans voor ‘dromen’) ging choreografe Sandra Delgadillo voor het eerst aan de slag met een groep jongeren. Samen maakten ze een voorstelling over het recht om te mogen dromen, en dat we elkaar nodig hebben om onze dromen te realiseren.

Het woord “sueño” is Spaans voor “droom”, en betekent hetzelfde als in het Nederlands: aan de ene kant de “voorstellingen” die een mens zich maakt tijdens de slaap, aan de andere kant een wens, een ambitie, een verlangen. Met de beide betekenissen gaan Sandra Delgadillo en de zeven jongeren aan de slag. Dans wordt binnen dit opzet gedacht als een medium dat de kracht heeft om een fysieke brug te slaan tussen mensen in een steeds meer geïndividualiseerde samenleving.

Regie en choreografie Sandra Delgadillo Dans Anna Bentivegna, Sabine Cmelniski, Zoë Demoustier, Katka Sterkens, Tim Vandenbroeck, Maxime Waladi, Melissa Windal Dramaturgie Peter Anthonissen Assistentie Choreografie Sarah Dillen Coaching Marie Decorte Muziek Antoon Vermeiren

Toon reacties
Reacties
Het was echt koning
Netteheer over Sueños (07/03/2011)
Dag Jaan, bedankt voor het compliment. Er wordt nogal veel verschillende muziek gebruikt in Suenos. Is er een bepaalde scène waar je aan dacht, waarvan je de muziek graag hoorde?
Admin over Sueños (02/03/2011)
Ik vond de voorstelling geweldig.Maar ik heb een vraag. welke liedjes zijn er nu allemaal gespeeld want ik kende er een paar . En het was zalige muziek XPGroetjes Jaan
jaan over Sueños (01/03/2011)
Sueños is een een droom in vogelvlucht. Het is een perfecte weergave van dromen: de snelle wisselwerking tussen zowel de verschillende personages als de enscenering dragen er op een vlotte manier toe bij dat we ietwat onrustig worden en in deze droom willen meegaan. De originele symboliek in het stuk zorgt ervoor dat je je adem wil inhouden om je beter te kunnen identificeren met het hele gebeuren, je wil begrijpen hoe het verdergaat en wat het allemaal betekent. Het mooie is dat er over de hele lijn een overheersend gevoel van kracht en genieten insteekt, op verschillende manieren, of beter gezegd via verschillende dromen. Het begint met een introductie tot het onpersoonlijke en machinale binnen de maatschappij. Het niet willen toegeven aan dromen. De droom onderdrukken. Maar van zodra alle dansers herenigd zijn op het podium, beginnen ze eraan, en zijn niet meer te stoppen: het dansen gaat over van de droom om zelf te kiezen en te doen, de droom van de betere wereld, van de echte passie en liefde, van het kunnen en het willen, de droom van het sensationele, van het wegcijferen van angsten, het gevoel van eindeloos geluk, de droom van het onmogelijke, de droom van het geloven in je eigen superpowers, het nu en het vergankelijke, van het samenzijn en het samen waarmaken; de droom van het nu of het nooit. Al deze dromen worden gedanst door zeven jongeren die elk met hun eigen persoonlijkheid en magie de scene behandelen als hun eindeloze speelveld voor techniek en kunst; wilskracht vrijheid, waarin ze constant schipperen tussen de tijdsdruk en het tijdsloze. Ze betasten het universele van dromen. Ieder mens droomt ervan om zich waar te maken, of het nu in Latijns-Amerika is of in België, in verschillende subculturen, en de muziek begeleid ons op een subtiele en gepaste manier naar allerlei culturen en subculturen.Ik had de hele tijd zin om te applaudisseren en was heel erg ontroerd. Ik moest op het einde mijn tranen bijna inhouden. Het was prachtig. Een mens die echt wil dromen en erin wil geloven, moet hier naartoe komen. Het is een stuk over actie en ideeën, over doen en willen. Over hoe je een verstikte geest lucht geeft. In het kort: waar een wil is is een weg. Een goede keuze voor een stuk vol hoopvolle jongeren.
Isabel De Haene over Sueños (01/03/2011)
jong, dynamisch, enthousiast, visueel, energiek ... kortom : tof !
een fan over Sueños (20/02/2011)
De Energie spatte van de dansers af...Geweldig om naar te kijken.
Jan over Sueños (19/02/2011)
1 | 2

Ben je gaan kijken naar Sueños en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
SPEELDATA
> Toon voorbije speeldata> Verberg voorbije speeldata
VOORBIJE SPEELDATA
02 feb 2011 – GEEL
20:15, De Werft TRY-OUT
18 feb 2011 – LEUVEN
14:00, 30CC TRY-OUT
18 feb 2011 – LEUVEN
20:00, 30CC/ Kulturama
26 feb 2011 – LEUVEN
20:30, Kunstencentrum STUK
27 feb 2011 – LEUVEN
16:00, Kunstencentrum STUK
28 feb 2011 – AARSCHOT
13:20, CC Het Gasthuis
01 mrt 2011 – AARSCHOT
10:30, CC Het Gasthuis
01 mrt 2011 – AARSCHOT
13:20, CC Het Gasthuis
03 mrt 2011 – CC HASSELT
13:30, Krokusfestival
11 mrt 2011 – BEVEREN
20:00, Ter Vesten
14 mrt 2011 – MOL
13:30, CC 't Getouw
18 mrt 2011 – OVERIJSE
20:30, Den Blank
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.