Playground Love

Playground love is een mooi voorbeeld van de doorstroming die fABULEUS binnen de eigen rangen realiseert. Met deze productie maken twee jonge makers die voordien in andere hoedanigheden bij fABULEUS aan het werk waren, hun professioneel regiedebuut: Steven Beersmans, die als speler en speler/maker bij vijf eerdere fABULEUSproducties betrokken was, en Ruth Mellaerts, die er als respectievelijk speelster en dramaturge drie op haar actief had. Voor Playground love schrijven ze samen ook de tekst. De voorstelling wordt gespeeld door zes jongeren tussen 17 en 19 jaar, onder wie vijf voor fABULEUS nieuwe gezichten.

Playground love houdt het midden tussen een thriller, science fiction en een liefdesgeschiedenis. De roman Never let me go (2005) van de Japans-Britse auteur Kazuo Ishiguro is een van de inspiratiebronnen voor de voorstelling, naast films als Picnic at Hanging Rock en The Virgin Suicides. Gerrit Valckenaers, die eerder bij fABULEUS aan Jeanne (2007) meewerkte, maakt voor Playground love de muziek.

Tekst en regie Steven Beersmans en Ruth Mellaerts Spel Katrijn De Cooman, Julie Dulière, Ninke Gryp, Celine Peeraer, Delfien Vanden Heede, Bert Van Puymbroeck Muziek Gerrit Valckenaers Decor Agata Wlodarska KostuumsAgata Wlodarska en Katrien Nijs Licht en techniek Tom Philips Geïnspireerd op Never let me go van Kazuo Ishiguro en films zoals Picnic at Hanging Rock en The Village en het kortverhaal The ones who walk away from Omelas van Ursula LeGuinn Coproductie stad Leuven

Toon reacties
Reacties
Super stuk!
Sien over Playground Love (01/05/2010)
Deze namiddag zijn wij komen kijken naar het de voorstelling Playground Love. Het was een prachtig stuk ! Ik was zelf zeer onder de indruk van de acteerprestaties van de acteur en actrices. Ik werd echt meegesleept in het verhaal, en moest daarbij ook wel een traantje laten. Een dikke proficiat aan dit jong talent ! Het was een prachtige voorstelling !
Michelle Coussée over Playground Love (20/10/2009)
Hallo

Vanmiddag zijn we in De Spil naar het stuk ‘Playground love‘ komen kijken met de leerlingen van 5TSO uit de Burgerschool in Roeselare. We kregen uitsluitend positieve reacties op jullie acteerprestaties, het decor, de inhoud van het stuk ...
Alle begeleidende leerkrachten waren ook erg onder de indruk van het jonge talent. Het stuk werd echt overtuigend gebracht en enkele scènes toverden of een lach of een traan op het gezicht.
Proficiat met een fantastische creatie!
Elke Berteloot over Playground Love (20/10/2009)
De voorstelling ‘Playground Love’ is erg in de smaak gevallen bij onze leerlingen (6de en 7de jaar TSO). De ‘lesmap‘ maakte me eigenlijk een beetje zenuwachtig want ik dacht dat het een heel moeilijk en zwaar stuk ging zijn. Maar met de juiste voorkennis en dankzij de schitterende acteurs (proficiat!) is het echt meegevallen! Succes verder nog!
Chris Wirix over Playground Love (19/10/2009)
hey! acteren is echt mijn ding. en ik dans ook heel graag. ik doe nu ongeveer al 8 jaar hiphop, en zou er echt iets mee willen doen. maar ik vind nooit audities, want ze zijn meestal al voorbij. die show “Everland“ leek me wel iets,, want ik ben nogal grote fan van Michael Jackson! maar ik was natuurlijk weer te laat.
ik zou graag weten wanneer er weer (dans)audities zijn, dus laat het me zeker weten.

groetjes! xx
Maïté over Playground Love (19/10/2009)
Vandaag Playground Love, verhaal iets minder maar super goede cast
Zo jong en al zo goe !!!
zeker verder gaan !!!
VT over Playground Love (05/10/2009)
1 | 2

Ben je gaan kijken naar Playground Love en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur

“Telkens als ik een productie van fABULEUS zie waarin jongeren meedoen, sta ik in bewondering voor wat dit gezelschap uit die jongeren kan halen. Ook nu weer.”

Tuur Devens, Theatermaggezien 2009
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.