Love Songs (veldeke)

L'amour est à réinventer, on le sait. (Arthur Rimbaud)

Een jaar lang ging theatermaker/choreograaf Michiel Vandevelde samen met 9 jongeren tussen 13 en 23 jaar op zoek naar antwoorden op de vraag wat het concept liefde kan betekenen in onze huidige wereld. Hij confronteerde ze daarvoor met filosofen, documentairemakers en conceptuele kunstenaars, maar evengoed met hedendaagse popsongs. De zoektocht vertrekt verrassend genoeg bij de middeleeuwse minneliederen van Michiels bijna-naamgenoot Hendrik van Veldeke. Een stuk over de liefde, de kracht van de groep en over ideeën die de wereld veranderen.

Lees hier een interview met de maker.

Creatie Michiel Vandevelde Zang/ dans Louise Bergez, Willem Herbots, Arthur Hollants, Anna Franziska Jäger, Joanne Van Bastelaere, Jef Raven Van Berckelaer, Evelyne Van Hecke, Mitch Van Landeghem, Marlies Van Wielendaelefeedback Peter Missotten, Néstor García Diaz, Dirk De Lathauwer, Roselien Tobbackx, Pieter Nevejans Productie fABULEUS Coproductie TAKT DommelhofIn samenwerking met Musica

Met tekst van Alain Badiou, Anna Franziska Jager, Arthur Hollants, Arthur Rimbaud, Ayn Rand, Erich Fromm, Evelyne Van Hecke, Friedrich Nietzsche, Georges Bataille, Hannah Arendt, Hendrik Van Veldeke, Jean Luc Godard, Jef Raven Van Berckelaer, Joanne Van Bastelaere, Louise Bergez, Marlies Van Wielendaele, Michael Hardt, Michiel Vandevelde, Mitch Van Landeghem en Willem Herbots

Toon reacties
Reacties
Deze voorstelling laat me maar niet los. Het boekje dat ik achteraf kreeg, ik blijf het maar bekijken en herlezen bespreken met mijn man. Ik was er mij niet van bewust wat liefde allemaal kan betekenen en zijn. Dat ik er na 10 jaar huwelijk, een bende zingende en dansende jongeren nodig had om het beter te begrijpen en anders te kunnen zien... De teksten van de jongeren in het boekje doen me nog meer kippenvel krijgen. Bedankt hiervoor! Jullie gaan het ver schoppen.
Sanne over Love Songs (veldeke) (04/10/2013)
Woow! Amai! Goh! Wat een voorstelling.. Het is ondertussen twee uur geleden dat ik ze zag en mijn hoofd tolt er nog van. Zelfs drie vol gekribbelde A4’tjes met gedachtenflitsen kunnen dat niet verhelpen. “L’amour est à réinventer, on le sait”. Rimbaud heeft dat heel mooi gezegd. Love songs heeft heel mooi getoond dat het waar, levensnoodzakelijk maar niet eenvoudig is. Ik vind het bewonderenswaardig en bemoedigend hoe de spelers van deze voorstelling conventies en grenzen doorbreken. Ze tonen me dat je met de juiste teamgenoten kunt experimenteren, mislukken én creëren. Dat en nog vele meer. Bedankt!
Jolijn over Love Songs (veldeke) (28/09/2013)
sterk.. heel interessant, ik kom nog een keer kijken als ik de tijd vind.. proficiat aan de jonge spelers en aan michiel vandevelde
aldenbiesen over Love Songs (veldeke) (04/07/2013)

Ben je gaan kijken naar Love Songs (veldeke) en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
SPEELDATA
> Toon voorbije speeldata> Verberg voorbije speeldata
VOORBIJE SPEELDATA
30 jun 2013 – BILZEN
13:00, Alden Biesen
27 sep 2013 – LEUVEN
10:30, OPEK
27 sep 2013 – LEUVEN
13:30, OPEK
28 sep 2013 – LEUVEN
29 sep 2013 – LEUVEN
22 mrt 2014 – NEERPELT
06 apr 2014 – UTRECHT
04 mei 2014 – GENT
15:00, Vooruit

"Een ogenschijnlijk hermetische voorstelling die je seconde na seconde voor zich wint en uitmondt in een van de meest originele dansante odes aan de liefde."

Knack
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.