Limewire*

Op 18 en 19 september viert fABULEUS zijn vijftiende verjaardag. Bij die gelegenheid vraagt fABULEUS aan de Amerikaanse choreograaf Andros Zins-Browne om een bijzondere versie van zijn dansproductie Limewire* te creëren. Oorspronkelijk maakte Zins-Browne Limewire* als afstudeerproject bij P.A.R.T.S., in 2006, met vijf professionele dansers. Voor fABULEUS hercreëert hij de voorstelling met twaalf jongeren tussen 15 en 23 jaar.

Inhoudelijk uitgangspunt van Limewire* was de vraag hoe je als jongere nog rebels kan zijn in een tijdperk waarin kopiëren de norm lijkt geworden. “Wat als de muziek waarnaar je luistert de kopie van een kopie van een kopie is, en wat als een beweging die verondersteld is je identiteit uit te drukken ook de kopie van een kopie van een kopie is?” aldus Zins-Browne. Hiervoor ging hij aan de slag met populaire dansvormen als moshen en slamdancen, die je normaliter verwacht op een festival of tijdens een concert, maar die door Zins-Browne in een hedendaagse-danscontext worden geplaatst. Die combinatie van twee schijnbare tegengestelden die Limewire* zo tot stand brengt, intrigeert. Enerzijds is het een conceptuele hedendaagse-dansvoorstelling, anderzijds spat er, gedreven door muziek van Nirvana, een rauwe, brutale jongerenenergie vanaf.

Limewire* is een korte voorstelling die tweemaal speelt in STUK, en vervolgens op 15 januari 2011 eenmalig hernomen wordt voor het internationaal jongerentheaterfestival Young Dock in de Rotterdamse Schouwburg.

Choreografie Andros Zins-Browne Dans An Bellemans, Julie Bral, Saar De Groof, Charlotte Olijslagers, Filip Tielens, Imke Selleslach, Evelyne Van Hecke, Jolijn Vannoppen, Laurens Doucet, Joachim Peeters, Bruno Tosti en Mayvis Opoku Mintah

Toon reacties
Reacties
Smaakjessoepenzak!!!! :D Wat zal ik Limewire* missen en iedereen erin, erbij, erop, eronder ook. :‘( Maar mijn nek en rug zijn ergens wel tevreden dat het gedaan is. Maar een extra voorstelling zien ze ook nog wel zitte! XD
Evelyne over Limewire* (19/01/2011)
Limewire* was supergoed! Oké, ik ben geen objectieve criticus (fiere mama)maar ik vond het echt getuigen van veel creativiteit van de choreograaf en inzet van de performers. De uitbeelding leek me zelfs zonder het programmablaadje ook wel duidelijk, Anoniem. Of misschien gewoon “Go with the flow“. Je laten meevoeren door die groep energieke jongeren zonder al te veel te analyseren. Bedankt fABULEUS, Andros en Sandy voor deze kans die mijn dochter kreeg van jullie om hieraan mee te werken!
Lieve over Limewire* (24/09/2010)
The fire was burning allright. We want more!!!!
Lies over Limewire* (21/09/2010)
Die Filip T zijn schoenen piepten nogal is, zeg! :p
Evelyne over Limewire* (20/09/2010)
Boeiend! Zijn er nog mensen die Limewire* gezien hebben en hun mening kwijt willen?
Filip T over Limewire* (20/09/2010)
Zalige voorstelling!
Kristof over Limewire* (20/09/2010)
1 | 2

Ben je gaan kijken naar Limewire* en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
SPEELDATA
> Toon voorbije speeldata> Verberg voorbije speeldata
VOORBIJE SPEELDATA
18 sep 2010 – LEUVEN
20:30, Kunstencentrum STUK
19 sep 2010 – LEUVEN
16:00, Kunstencentrum STUK
15 jan 2011 – ROTTERDAM
21:00, Young Docks Festival

Limewire* is een fysieke krachttoer met jongeren die tegen meer dan één stootje kunnen.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.