Kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor

Twee dansers tasten elkaars grenzen af, terwijl de muren rondom hen een eigen leven leiden. Het heeft iets van een enge droom of een Mario Bros game. Sprongen met zevenmijlslaarzen krimpen ineen tot kleinduimpjepasjes. Binnen de wankele afbakeningen van hun speelvlak gaan de dansers op zoek naar vaste grond en misschien vinden ze die wel bij elkaar.

Kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor gaat over grenzen opzoeken in alle mogelijke betekenissen van het woord: het uitdagende van een limiet, het frustrerende van een fysieke beperking, het aanlokkelijke van verboden terrein en de loodzware opdracht om over al die scheidslijnen heen toenadering te zoeken bij iemand anders.

Manon Avermaete en Paulien Truijen maken onder de naam WOESTvoornamelijk locatietheater en -dans. Ze hebben een voorliefde voor halsbrekende choreografieën met veel partnerwerk en een vleugje surrealisme. Op vraag van fABULEUS en Krokusfestival Hasselt creëren ze hun eerste zaalproductie voor kinderen. Samen met danseres Sarah Vingerhoets maken ze van Kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor een ware uitputtingsslag.

Voor iedereen vanaf acht jaar.

Lees hier een uitgebreid interview met Manon

Choreografie Manon Avermaete Dans Paulien Truijen en Sarah VingerhoetsScenografie Manon Avermaete & Menno Vandevelde Muziek en compositieSteven Holsbeeks Dramaturgie Gerhard Verfaillie Coaching Filip BilsenLichtontwerp Vital Schraenen Productie fABULEUS en KrokusfestivalCoproductie P2 - cultuurcentrum Hasselt en Theater aan het Vrijthof i.k.v. Interlimburgse subsidies

Toon reacties
Reacties
Aan alle lieve en soms kritische mensen een warme dank van heel het “kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor“ team. Wij waarderen jullie commentaren enorm, het geeft ons moed en energie om weer verder te denken en nieuwe dingen te maken. We zijn nog lang niet moe gedanst!!!!!! Jullie waren een top publiek
i have seen you in zurich. congratulations! your endurance is really amazing.
ik vond het heel leuk,ik vraag me wel af hoe die muren bewegen.Zitten er mensenin of is het echt magisch?
Dag Emilie, lief dat je nog iets laat weten, maar we hadden het eigenlijk wel goed begrepen hoor. En Manon verdient ook complimentjes want zij heeft de voorstelling bedacht. Dus Manon, Sarah en Paulien zijn allemaal heel blij met jouw reactie!
Ik heb al een reactie geschreven maar ik had een fout gemaakt over de namen ik bedoelde met Manon eigenlijk Sarah sorry Sarah het kwam later in me op toch noch vele groetje van me
echt mooi
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ...

Ben je gaan kijken naar Kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.