HACK
De Studio, fABULEUS, Jong Wild, LARF! & WAJOW

Een theatervoorstelling over losgeslagen beeldcultuur
Hoe ervaren, gebruiken en ondergaan jonge mensen het internet en sociale media? Dat is het centrale thema van HACK.

40 jongeren werken vijf maanden lang aan een theatervoorstelling, memes en films. Ze hacken sociale media, de kunsten, de angst, de liefde en het leven. De jonge makers krijgen creatieve wapens om een antwoord te formuleren op vragen zoals: Wat is het probleem met Instagram en waarom doet iedereen zich beter voor dan hij is? Wat is de impact van grote bedrijven als Facebook en Google op de maatschappij? Welke rol speelt een algoritme bij het maken van een keuze? Wat doen al die camera’s in de openbare ruimte en zorgen die voor meer veiligheid? Wat betekent veiligheid, digitale verbondenheid, een digitaal alter ego? Vervangen games het pleintje als sociale hang out? Posten jongeren in Gent andere dingen op Instagram dan in Leuven of Antwerpen?

Heel veel vragen.
HACK gaat op zoek naar antwoorden.
Kan Google ons helpen?

regie & concept Jonas Baeke, Britt Lemmens, Diëgo Nurse, David Ramos, Matthias Sourbron, Marc Verstappen & Aron Wouters een cocreatie van De Studio, fABULEUS, Jong Wild, LARF! & WAJOW inhoudelijke partner Privacy Salon / VUB Brussel

Toon reacties
Reacties
Het was een grappige voorstelling met gevoelige onderwerpen die zeker eens besproken moeten worden. De acteurs/actrices leefden zich goed in in hun rol. We misten wel een overkoepelend geheel, vanwege de zeer aparte scenes.
onze naam over HACK (24/01/2022)
Het was een grappige voorstelling met gevoelige onderwerpen die zeker eens besproken moeten worden. De acteurs/actrices leefden zich goed in in hun rol. We misten wel een overkoepelend geheel, vanwege de zeer aparte scenes.
onze naam over HACK (24/01/2022)
We vonden het een aangename en creatieve toneelstuk. De link tussen de video's en het presenteren op het podium zagen we niet meteen. In het algemeen waren de memes en de dansjes wel tof om te zien. grtjes Jonas,Britt,Diëgo,Zwimber
Bram over HACK (24/01/2022)
Ewa broeders van andere moeders, Wij zijn op 20/1 gaan kijken naar jullie nieuwe voorstelling "Hack". Wij vonden dit een leuke ervaring waar goed in gedanst en gezongen werd. Toch hadden we op voorhand iets anders verwacht van het toneelstuk. Zo dachten we dus dat er een duidelijk verhaal in zat. Dit konden we echter achteraf niet ontrafelen. Ook konden we het verband tussen de filmpjes en het toneel niet leggen. We vonden het wel leuk dat we medepubers zagen acteren :). en wensen jullie nog veel succes met de volgende voorstellingen. grtjs Lennie, Ruut, Woutist, Bjordi
Else Daelemans over HACK (24/01/2022)
De voorstelling was erg grappig en een zeer creatieve manier om deze vragen te proberen beantwoorden. Het was erg herkenbaar voor tieners en dat maakte het aangenaam om naar te kijken. Je merkte dat wij het doelpubliek waren en dat het ook door jongeren is gemaakt. Onze aandacht verslapte geen moment zeker omdat we soms bij het toneel werden betrokken. Het enthousiasme van de makers was ook echt voelbaar en maakte het nog beter.
leerlingen SNOR Duffel over HACK (24/01/2022)
We vonden de betekenis achter het toneelstuk heel goed. Het was fijn dat er op een unieke manier kritiek werd gegeven op ons social media gebruik. De meeste dingen waren herkenbaar van het toneelstuk. Dit bewijst hoeveel we met social media bezig zijn aangezien we de meeste dingen herkenden.
Janne, Stig over HACK (24/01/2022)

Ben je gaan kijken naar HACK en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
SPEELDATA
> Toon voorbije speeldata> Verberg voorbije speeldata
VOORBIJE SPEELDATA
20 jan 2022 – ANTWERPEN
13:30, DE Studio
20 jan 2022 – ANTWERPEN
20:00, DE Studio
21 jan 2022 – ANTWERPEN
13:30, DE Studio
21 jan 2022 – ANTWERPEN
20:00, DE Studio Premiere
11 mrt 2022 – GENT
13:30, Larf!
11 mrt 2022 – GENT
20:00, Larf!
15 mrt 2022 – LEUVEN
13:30, OPEK
15 mrt 2022 – LEUVEN
20:00, OPEK

HACK speelt op dinsdag 15 maart in OPEK om 20:00. TICKETS zijn verkrijgbaar via 30CC

 

Vier organisaties uit vier verschillende steden die veertig jongeren samenbrengen voor een theatraal vierluik: HACK! belooft een even boeiend en spannend als geschift en megalomaan project te worden.
— Lees hier interview met fABULEUS, Jong Wild, LARF! en WAJOW door Filip Tielens, voor De Studio. 

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.