HACK
De Studio, fABULEUS, Jong Wild, LARF! & WAJOW

Een theatervoorstelling over losgeslagen beeldcultuur
Hoe ervaren, gebruiken en ondergaan jonge mensen het internet en sociale media? Dat is het centrale thema van HACK.

40 jongeren werken vijf maanden lang aan een theatervoorstelling, memes en films. Ze hacken sociale media, de kunsten, de angst, de liefde en het leven. De jonge makers krijgen creatieve wapens om een antwoord te formuleren op vragen zoals: Wat is het probleem met Instagram en waarom doet iedereen zich beter voor dan hij is? Wat is de impact van grote bedrijven als Facebook en Google op de maatschappij? Welke rol speelt een algoritme bij het maken van een keuze? Wat doen al die camera’s in de openbare ruimte en zorgen die voor meer veiligheid? Wat betekent veiligheid, digitale verbondenheid, een digitaal alter ego? Vervangen games het pleintje als sociale hang out? Posten jongeren in Gent andere dingen op Instagram dan in Leuven of Antwerpen?

Heel veel vragen.
HACK gaat op zoek naar antwoorden.
Kan Google ons helpen?

regie & concept Jonas Baeke, Britt Lemmens, Diëgo Nurse, David Ramos, Matthias Sourbron, Marc Verstappen & Aron Wouters een cocreatie van De Studio, fABULEUS, Jong Wild, LARF! & WAJOW inhoudelijke partner Privacy Salon / VUB Brussel

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar HACK en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur

HACK speelt op dinsdag 15 maart in OPEK om 20:00. TICKETS zijn verkrijgbaar via 30CC

 

Vier organisaties uit vier verschillende steden die veertig jongeren samenbrengen voor een theatraal vierluik: HACK! belooft een even boeiend en spannend als geschift en megalomaan project te worden.
— Lees hier interview met fABULEUS, Jong Wild, LARF! en WAJOW door Filip Tielens, voor De Studio. 

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.