8.2
hetpaleis, fABULEUS & Moussem Nomadisch Kunstencentrum
© Karolina Maruszak/ Wies Hermans

Het middelpunt van deze hedendaagse dansproductie is rapmuziek in al zijn vormen: het ritme, de flow, de statements en gebaren, de geschiedenis van de grandmasters tot Kendrick Lamar.

Een groep jonge dansers probeert grip te krijgen op een muziekstijl die generaties overleeft en trends overstijgt door zich telkens opnieuw uit te vinden.

Choreograaf en danser Radouan Mriziga (Marokko, 1985) volgde een dansopleiding in Tunesië en studeerde nadien aan P.A.R.T.S in Brussel. Zijn werk wordt ondersteund door Moussem Nomadisch Kunstencentrum en Kaaitheater waar hij artist-in-residence is. Voor zijn jongerenproductie 8.2 laat Radouan Mriziga zich inspireren door een oude liefde: rap.

WORKSHOP/MASTERCLASS
Tijdens de krokusvakantie geeft choreograaf Radouan vijf dagen dansworkshop in het paleis. Wil je meedoen? Hier vind je alle informatie

Choreografie, concept en vorm Radouan Mriziga Met Tars Couvreur, Amina Iddrisu, Mimbi Lubansu, Ebe Meynckens, Nick Van de Velde, Julie Van Minnebruggen en Sadie Vermeiren Assistentie choreografie Maïté Jeannolin Kostuums Lila John Productie hetpaleis, fABULEUS en Moussem Nomadisch Kunstencentrum Coproductie STUK Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen, Leuven en Brussel.

Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar 8.2 en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
SPEELDATA
> Toon voorbije speeldata> Verberg voorbije speeldata
13 feb 2019 – ANTWERPEN
20:00, hetpaleis Premiere
15 feb 2019 – ANTWERPEN
20:00, hetpaleis
16 feb 2019 – ANTWERPEN
20:00, hetpaleis
21 feb 2019 – ANTWERPEN
20:00, hetpaleis
22 feb 2019 – ANTWERPEN
20:00, hetpaleis
> Toon schoolvoorstellingen> Verberg schoolvoorstellingen
SCHOOLVOORSTELLINGEN
21 feb 2019 – ANTWERPEN
13:30, hetpaleis

De zeven dansers zijn prachtig om te zien, in al hun overgave, ­diver­siteit en kleurrijke outfits. Samen met choreograaf ­Radouan Mriziga brouwden ze een fascinerende medley, vol rapflows en moves. Dat gebeurt vaak zonder muziek, terwijl ze steppend complexe ritmes creëren en daarbovenop rhymes citeren. Die ‘naakte’ aanpak legt de componenten van het genre bloot én be­nadrukt het unieke be­wegingsvocabularium.” (****, De Standaard)