Merlijn of het barre land

Tickets voor speelreeks in Leuven kan je online bestellen via deze link of telefonisch op 016/300.900.

2 muzikanten en 14 jonge spelers brengen één van de beroemdste verhalen uit de westerse literatuur en betrekken het op de wereld vandaag: dat van Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel.

In een verdeelde wereld wordt de jonge Arthur koning. Hij richt de Ronde Tafel op en droomt van vrede, gelijkheid en rechtvaardigheid. Samen met zijn Ridders van de Ronde Tafel trekt hij hiervoor ten strijde. Maar aan de grenzen dreigen vreemde volkeren, de liefde stelt vriendschap op de proef en spoken uit het verleden komen terug. Is Arthurs oorlog heilig? Weet hij van de liefde tussen zijn vrouw Guinevere en zijn beste vriend Lancelot? Is ridder Mordred Arthurs zoon? En wie is Merlijn eigenlijk? 

Merlijn of het barre land verbindt een middeleeuwse mythe met hedendaagse verhalen en een jong publiek. De speeltekst is gebaseerd op Merlin oder Das wüste Land (1980) van de Duitse schrijver Tankred Dorst. Veel inspiratie kwam ook uit films, series en strips en uit de wereld van vroeger, nu en morgen. Geloven jongeren van nu nog in een betere wereld? Wie zijn hun helden en leiders?

De muziek is van de jonge band Hydrogen Sea. Multi-instrumentalist PJ Seaux en zangeres Birsen Uçar brachten in 2016 hun eerste langspeler In dreams uit, door Humo gebombardeerd tot debuut van het jaar. Met hun mix van elektronica en akoestische elementen maken ze ‘slow motion techno’ die tegelijk dreigend en dromerig klinkt. 

Spel Toon Acke, Silke Blancke, Siska Bouwen, Kobe Bruggemans, Adam Dehaspe, Willem Herbots, Amber Janssens, Johanna Loman, Daniel Luyck, Gloria Monserez, Ivana Noa Batchvarov, Ellen Sterckx, Adam Swennen en Lukas van der Burgt Muziek Birsen Uçar en PJ Seaux (Hydrogen Sea) Tekst Tankred Dorst e.a. Tekstbewerking Dirk De Lathauwer Regie Astrid Ogiers en Dirk De Lathauwer Dramaturgie Peter Anthonissen en Marie Peeters Decor- en lichtontwerp Timme Afschrift Kostuums Lotte Stek Assistentie kostuums Annelies Rasker

WAUW! Het was één van de beste voorstellingen die ik ook al heb gezien! Ik ben drie keer gaan kijken en nooit vond ik het saai of verveelde mij. Ik was echt onder de indruk! Ik heb veel gelachen! In november kom ik zeker nogmaals kijken en neem ik zoveel mogelijk mensen mee! Chapeau!!
Sarah over Merlijn (10/06/17)
Dag Emma, in het najaar speelt Merlijn sowieso opnieuw in Leuven. Dus je kan je koninkrijk nog even houden.
Fabuleus over Merlijn (25/04/17)
Een half koninkrijk voor een ticket voor vanavond!
Emma over Merlijn (25/04/17)
Vandaag met school jullie 'Merlijn...' gezien...fantastisch gedaan, alles, zowel het acteerwerk als muziek als zang!
Elke Beeckmans over Merlijn (24/04/17)
Dag Joke, wij hebben intussen al gemaild met elkaar, maar voor alle duidelijkheid: het lesmateriaal zal dus kort na de paasvakantie beschikbaar zijn. Groetjes!
Filip fABULEUS over Merlijn (03/04/17)
Hallo daarNa de vakantie komen wij met de vierdejaars van SCP kijken naar de voorstelling 'Merlijn of het barre land'. Om een beetje te oriënteren op wat komt en wat achteraf kan, zou het interessant zijn om de lesmap te bekijken. Is die er al? Of moeten we zelf materiaal voorzien?Veel groetjesJoke De Clercq
Joke De Clercq over Merlijn (29/03/17)
Ben je gaan kijken naar Merlijn of het barre land en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata

03 november 2017 — DILBEEK
20:00, Westrand
07 november 2017 — LEUVEN
20:00, OPEK
08 november 2017 — LEUVEN
20:00, OPEK
09 november 2017 — LEUVEN
20:00, OPEK
10 november 2017 — LEUVEN
20:00, OPEK
22 november 2017 — ANTWERPEN
20:00, De Studio