GIRLS

In de voorstelling WOMEN (2011) portretteerde choreograaf Ugo Dehaes acht danseressen die volgens het clichébeeld over dans net iets te oud zijn. GIRLS kan je beschouwen als de prequel van WOMEN. Deze keer geen ervaren vrouwen op scène, maar acht meisjes die allemaal nog net iets te jong zijn. Ze bewegen in een speelse choreografie zonder decor, zonder speciale licht effecten en met hun eigen adem als soundtrack. 

Choreograaf Ugo Dehaes gaf met WOMEN een verrassende wending aan zijn oeuvre en een boost aan zijn naambekendheid. Voor GIRLS werkt hij samen met Natascha Pire, die zelf meedanste in WOMEN en tal van succesvolle dansproducties creëerde bij fABULEUS. 

Er is het opgelucht uitademen, het hijgen, het zuchten, het schrikken, er is het strijdlustige snuiven. Er zijn tientallen manieren om adem te halen, om iets te zeggen met enkel maar lucht. Acht danseressen op scène, en toch: zo complexloos kan dans zijn. (Jury van Het Theaterfestival overWOMEN)

Choreografie Ugo Dehaes ism. Natascha Pire Dans Silke Dendooven, Aster Henderieckx, Laetitia Janssens, Olivia Kastoun, Rune Leysen, Ella Nilis, Flo Van Genechten en Anouschka van Keulen Productie fABULEUS

1 | 2 | 3 | 4 | 5
Amai! Origineel, grappig, juiste timing, geweldige dansers en choreografen en ga zo maar door...GIRLS: Een streling voor de ogen.
Lukas over GIRLS (27/04/14)
Memorabele avond vanavond in OPEK.
Dirk over GIRLS (26/04/14)
geweldig!!
Anna over GIRLS (15/03/14)
WAW! Het was een enorm machtig prachtig intense voorstelling! Indringend en tot in het diepste voelbaar! Proficiat aan de danseressen die er stonden, met hun gevoel, expressie, dans, natuurlijkheid en schoonheid. Wondermooi...
Lotte over GIRLS (24/01/14)
Ik ben helemaal omver geblazen door niet alleen de choreografie die deze straffe meiden op hun leeftijd wisten te presenteren, maar al helemaal door de ongelooflijke concentratie en het niveau dat zij als dansers met hun hele "zijn" halen. De voorstelling ontstijgt daarom voor mij alles wat je van een basisconcept als "een moderne dansvoorstelling met jonge meisjes" ooit zou durven verwachten. Proficiat, daar heb ik echt van genoten!
Benjamin over GIRLS (20/01/14)
Ziet er super mooi uit! En wat een prachtig concept, in april kom ik zeker kijken!
Nora over GIRLS (16/10/13)
1 | 2 | 3
Ben je gaan kijken naar GIRLS en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata

"Het mooiste is dat deze weinig ervaren tieners slagen waar professionele, jongvolwassenen soms de mist ingaan: op het podium niet met zichzelf bezig zijn maar met het verhaal dat ze ons willen vertellen. En dat verhaal is ontwapenend mooi." (De Standaard) 

"In een minutieuze symbiose van ademhaling en timing in de bewegingen weten deze jonge meisjes je een uur lang te vermurwen. Geweldig toch?!" (Theaterkrant) 

"Acht bloemen van dames dansen een prachtportret van het meisje in elke vrouw." (Knack) 

"Het achttal (...) draagt de choreografie én elkaar met verve. Als toeschouwer krijg je het bijna plaatsvervangend benauwd van het contrast tussen de geometrische frases en de plooibare, soms nog spierloze kinderlichamen. Gelukkig wordt er af en toe gefezeld, geschaterd en getreurd." (De Morgen) 

"GIRLS is een wonderschoon portret van meisjesvriendschap." (NRC Handelsblad)

Reportage op Cobra.be