ZOO doen ze de dingen

HETPALEIS herneemt Zoo doen ze de dingen, de grotezaalproductie die het Antwerpse huis in 2012 maakte samen met fABULEUS. 

Een terrarium. Zeven wezens verleiden en intimideren elkaar. Ze paren en vechten. Ze organiseren, fourageren en delegeren. Ze volgen hun instinct zoals ze dat altijd gedaan hebben. Aan de rand van hun biotoop zitten wij naar hen te kijken. Of kijken zij naar ons? 

Zoo doen ze de dingen is een dansvoorstelling die voorbij gaat aan dieren uitbeelden, maar waar iedereen de dieren- en insectenwereld in zal herkennen. In al die pracht en praal, in al die rare vormen en bewegingen wordt een wereld wakker van dieren, mensen en diermensen.

Choreograaf Randi De Vlieghe is een veelzijdig danser en theatermaker. Zijn voorstellingen houden het midden tussen zwierig theater en ontwapenende dans. Grappig en ontroerend. Energiek en esthetisch. En dat allemaal tegelijk. Dit seizoen maakt Randi bij fABULEUS een nieuwe dansvoorstelling voor kinderen: Popcorn.

Choreograaf Randi De Vlieghe: 
“Ik wil van deze voorstelling een visuele reis maken. De scenograaf heeft de vrijheid om zijn decor bijna als beeldende kunst of als een installatie op te vatten, maar wel met in het achterhoofd nog een referentie naar de zoo. Ik moet dan vooral denken aan het gevoel dat je hebt in het terrarium van de zoo. Die aquaria zijn een mix van materialen, samengesteld op maat van de dieren. Meestal zie je op een bordje welke kikker of leguaan erin zit, maar duurt het heel lang voor je het dier effectief ziet omdat het al zodanig is opgegaan in de context. Het moet niet zo concreet worden, maar je kan de gebruikte materialen een abstractie geven of ze zo gebruiken dat ze je fantasie prikkelen.” 
Lees hier een uitgebreid interview met Randi De Vlieghe!

Choreografie Randi De Vlieghe Dans Steven Beersmans, Danaë Bosman, Jade Derudder, Miguel Do Vale, Julien Josse, Kayoko Minami, Natascha Pire, Laurence RoothooftChoreografisch advies Natascha Pire Muziek Michiel De Malsche Scenografie Jan De Brabander Kostuumontwerp Maartje Van Bourgognie Lichtontwerp Koen Corbet Regieassistentie Kerensa Verhoosel Rekwisieten Fati Ben Azouz, Danny Havermans, Marco Santy, Piet Van Deun, Luk Willekens Rekwisieten (stage) Glenn Van Roey Kostuumuitvoering Maartje Van Bourgognie, Hilde Mertens, Veerle Segers Geluiduitvoering Patrick Romain Toneelmeester Vicente Simon Araixa Projectleiding Raf Peeters

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14
Zoooooo mooi!
fraukedepreitere over ZOO... (17/10/15)
Een dansvoorstelling kiezen als school-theateruitstap? Een gedurfde keuze, zo vonden wij dit als juffen en meesters van kinderen in een eerste leerjaar. Maar o hoe kinderlijk enthousiast en blij voelden wij ons na afloop van deze FANTASTISCHE voorstelling!!! Een ode aan het ganse dierenrijk en veel bewondering voor de expressiemogelijkheden, kracht en beheersing van het menselijk lichaam! Een dikke proficiat aan de makers en uitvoerders van deze 'prettig gestoorde' voorstelling!
Mark Corbeels over ZOO... (03/06/12)
Prachtige voorstelling!!!!
noor over ZOO... (30/05/12)
zelden zo'n mooie voorstelling gezien met zoveel spelplezier en mooie creatieve vonsten zowel in de regie als in de rekwisieten; we hebben genoten! merci en een pluim voor de hele ploegi
ilse maes over ZOO... (13/05/12)
dit was top zeer goed van genoten
peeters over ZOO... (07/05/12)
We gingen voor (en met) de kinderen, en kwamen zelf helemaal opgeladen en enthousiast buiten. Heel erg bedankt voor deze heerlijke voorstelling in het Paleis!
Adri over ZOO... (15/04/12)
1 | 2
Ben je gaan kijken naar ZOO doen ze de dingen en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata

"Zoo doen ze de dingen" is schitterend. Een voorstelling die u dit jaar absoluut gezien moet hebben. Meer nog: als er ergens te lande nog een kind of ouder overtuigd moet worden van jeugddans, lok hem of haar dan mee naar deze voorstelling. (Sarah Vankersschaever, De Standaard)

"ZOO doen ze de dingen" blijft in het geheugen gebeiteld als een van de strafste jeugdproducties van dit seizoen. (Evelyne Coussens, De Morgen)

Er mag dan al een angstwekkend lijstje van bedreigde diersoorten bestaan, maar gelukkig ontstaan er in deze "ZOO…" prachtige nieuwe diersoorten. (An Melis, Theatermaggezien)

Esthetisch zit de voorstelling er boenk op. (CJP)

"ZOO" werkt de ware verbeelding (Griet Opdebeeck, De Morgen)

Een voorbeeld van hoe een dansvoorstelling voor kinderen in al zijn abstractie werken kan (Ilse De Wever, Gazet van Antwerpen)