Tape voor kleuters
Tuning People & fABULEUS

Tuning People en fABULEUS hernemen een in plakband gewikkeld pareltje uit 2011: Tape voor kleuters. Dit wordt letterlijk één van de kleurrijkste producties van het seizoen. Met de afval van een plakbandfabriek viert Tuning People een waar feest voor de verbeelding. Chaplin-figuurtjes zoeken hun weg door een doolhof van plakbandlinten, kopvoeters en vogelbekdieren duiken op en om het kinderparadijs compleet te maken zijn er plakslingers, plakoorbellen en tonnen vol plaksnoep. 

Tuning People is het eigenzinnige collectief van artiesten Wannes Deneer (vormgever/ geluidsontwikkelaar), Jef Van gestel (theatermaker/acteur) en Karolien Verlinden (danseres/ choreografe). Het gezelschap staat voor humor, ontwapenende verbeeldingskracht en een gezonde portie tegendraadse lef en branie. Wie braaf kleutertheater zoekt, is bij Tuning People aan het foute adres. Tuning People vond in 2011 in fABULEUS de ideale partner om Tape voor kleuters te maken. Vorig seizoen werd het Antwerpse clubje bekroond met een selectie voor Het Theaterfestival voor de kleutervoorstelling Leeghoofd.

Spel Jef Van gestel, Karolien Verlinden en Wannes Deneer Scenografie en geluid Wannes Deneer Uitvoering decor Kristof Morel Kostuums Maartje van Bourgognie Eindregie Randi De Vlieghe Dramaturgie Peter Anthonissen Lichtadvies Niek Kortekaas Assistentie kostuums Wim Muyllaert Productie Tuning People en fABULEUS Coproductiecultuurcentrum Hasselt, Theater aan het Vrijthof Maastricht (i.k.v. de Interlimburgse subsidies) en Krokusfestival Hasselt .In samenwerking met Villanella, kc nOna en Rataplan vzw. Met steun van de Vlaamse Gemeenschap.

1 | 2 | 3 | 4
Maar mijn kinderen en ikzelf hebben het nog niet gezien! En we zijn gefascineerd door de trailer! Herneem ! Herneem!
Thomas Logghe over Tape voor kleuters (27/08/12)
Toon (net 5 jaar) zag de voorstelling in CC Mol. Hij keek vol fascinatie en op het einde van de voorstelling zei hij: "ik wil dat nog eens zien!" In de hal van CC Mol plakte hij een grote haai op de grond en thuisgekomen ging hij zoals vaak met het rolletje doorschijnende plakband aan de slag. Hij praat nog steeds over jullie voorstelling. We komen zeker nog eens kijken!
Tine VdH over Tape voor kleuters (25/03/12)
De uitverkochte zaal in C-mine Genk genoot gisteren enorm van Tape voor Kleuters! Heerlijke voorstelling!
Karolien Akkermans over Tape voor kleuters (20/02/12)
Heel leuke voorstelling, bedankt! De oudste (6 j) heeft smakelijk zitten lachen, de jongste (4 j) vond het soms wel wat griezelig. En ik snap nog altijd niet hoe jullie in die bol passen.
Els over Tape voor kleuters (13/02/12)
Vandaag ben ik met mijn 2ekleuterklas naar jullie voorstelling komen kijken.De kinderen waren enthousiast en verwonderd over de voorstelling.( zoals jullie misschien ook wel aan de reacties van de kinderen gehoord hebben.) Jullie voorstelling hebben mijn collega en mezelf ertoe aangezet om ook in de klas eens met tape ed aan de slag te gaan.Ik vroeg me af of we van jullie zo geen mooie affiche kunnen bemachtigen voor de klas? groetjes, juf Nadia
Plasmans Nadia over Tape voor kleuters (13/02/12)
Vandaag heb ik de voorstelling in het CC van Hasselt gezien.De titel "Tape voor kleuters" is eigenlijk het enige wat ik er niet goed aan vind. De titel doet afbreuk aan het hoge niveau van de voorstelling.Mijn kinderen (5j. en 7j.) hebben serieus genoten van de voorstelling maar ik (39j.) heb er zelf ook enorm van genoten.Wat ik gezien heb was een geniaal absurde voorstelling. Zeker het begin was overdonderend mooi;Hardcore absurdisme van het niveau van "Panique au Village" afgewisseld met iets wat op een verhaal lijkt.Alles steeds in de maat van experimentele soundscapes met soms een heel hoog disco-gehalte waardoor het nooit vervelend werd. "Onnozele of rare geluiden" heb ik niet gehoord...De tape zorgde voor de visuele en inhoudelijke samenhang. Soms grappig soms monsterlijk maar altijd heel intrigerend.Lang geleden dat ik nog zo heb genoten van een voorstelling.Proficiat!
Piet S. over Tape voor kleuters (06/03/11)
1 | 2
Ben je gaan kijken naar Tape voor kleuters en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata

“In al zijn georganiseerde chaos grappig en bevreemdend (....) door de kronkelende associaties en de muziek die uit de plakband gehaald wordt.” (Tuur Devens, De Bond) 

“Dadaïsme wordt kijkplezier. En meer moet dat niet zijn om je theaterbeleving los te koppelen van je geboortejaar.” (Wouter Hillaert, De Standaard)

"In deze productie gaan Fabuleus en Tuning People de confrontatie aan met het moeilijkste en meest kritische publiek: kleuters. Ze slagen wonderwel." (Els Van Steenberghe - Knack)