Yvonne, prinses van Bourgondië

fABULEUS toont zich opnieuw even ambitieus als vóór Meisje Niemand: Yvonne, prinses van Bourgondïe is een repertoirevoorstelling voor de grote zaal, gebracht door dertien jonge spelers tussen 15 en 22. Geen hapklare brok voel-je-goedtoneel, maar tekst- en acteurstheater dat “een klap in het gezicht geeft,” aldus Jeroen Versteele in Veto van 4 november 2002. De voorstelling ligt mee aan de basis van de bekroning met het 1000WATT-Lichtpunt 2002. “Yvonne, prinses van Bourgondië (...) vormt een geslaagd voorbeeld van waar fABULEUS toe in staat is: een artistieke voorstelling maken die meer is dan een alternatieve vrijetijdsbesteding,” aldus de jury. Opmerkelijk: waar fABULEUS zijn spelers in de beginperiode vooral uit het Leuvense rekruteerde, komen de spelers in Yvonne zowel uit Vlaams-Brabant als uit Brussel, Limburg en Oost-Vlaanderen (van Houthalen-Helchteren tot Gent).

Tekst Witold Gombrowicz Concept en regie Dirk De Lathauwer Met Nicolas Del Piero, Hanne Foblets, Laurie Franssens, Ellen Melis / Steven Beersmans, Liesbeth Hermans, Inke Ramaekers, Tom Struyf, Jeroen Van Ermen, Dietger Van Steertegem, Roos Van Vlaenderen, Lies Verhoeven, Anne Widart, Agata Wlodarska

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar Yvonne, prinses van Bourgondië en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.