VAART het traject
© Kayin Luys

Alle praktische info vind je hier

VAART is in de eerste plaats de ultieme kans om een nieuw idee uit te werken en te tonen. De belangrijkste fase is het onderzoeken/ proberen/creëren. Als je alleen een podium zoekt voor een productie die al af is, dan is VAART niet de juiste context.

Als we jouw project selecteren, dan engageren wij ons om jou zo goed mogelijk te steunen gedurende de komende maanden. We koppelen jou (in overleg) aan een artistieke coach: een professionele kunstenaar die 5 halve dagen ter beschikking staat. Hoe jullie die tijd verdelen/invullen, mogen jullie helemaal zelf kiezen. 5 halve dagen is redelijk beperkt, maar dat is precies de bedoeling.
De coach helpt jou om jouw ideeën naar een hoger niveau te tillen, maar het is niet de bedoeling dat de coach het van jou overneemt. Het is en blijft jouw eigen creatie.

We organiseren ook een aantal feedback/overlegmomenten om in groep te bespreken hoe het proces verloopt en om bepaalde ideeën af te toetsen. Op 9 en 10 maart is er ook een gezamenlijk werkweekend, waarop alle deelnemers op hetzelfde moment in Leuven aan het repeteren zijn, zodat er ook echt uitwisseling kan zijn tussen de verschillende projecten. Daarna is het nog een maand tot aan het publieke presentatieweekend.

We voorzien geen productiebudget, maar helpen je zo goed mogelijk met alle praktische zaken. Zo zorgen wij voor repetitie- of atelierruimte in Leuven. Je bent zeker niet verplicht om altijd op onze plekken in Leuven te werken. Je mag zeker ook zelf extra werkplekken regelen, maar het is wel goed om regelmatig naar Leuven te komen om voldoende contact te hebben met de organisatie. In de aanloop naar het presentatieweekend in mei staat een team van productieleiders, techniekers, communicatiemensen, … ter beschikking om alles in goede banen te leiden.

INSCHRIJVEN
via deze Google Form.

Deadline: 25 november 2023, 23:59

TIMING
- dec 2023: selectie 5 projecten
- feb t.e.m. mei 2024: ontwikkelingstraject
- do 2, vr 3 & za 4 mei 2024: VAART presentatieweekend

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.