Lilium

Met Lilium zet fABULEUS opnieuw een stap op voor de organisatie onbekend terrein. Maar ook Lilium draagt een duidelijke fABULEUS-stempel. Iris Bouche en Goele Van Dijck stellen een groep jongeren tussen 15 en 22 jaar samen met en zonder motorische handicap. Op de scène gaan hun werelden een intensieve dialoog met elkaar aan. Kristof Bilsen filmt het repetitieproces, en ook de vrucht daarvan wordt verwerkt in de voorstelling. Lilium ontroert en imponeert, en is onder meer te zien op Tweetakt 2005 in Antwerpen.

Concept Iris Bouche Choreografie Iris Bouche en Goele Van Dijck Video Kristof Bilsen Met Manon Avermaete, Elke Blockken, Olivier Carlier, Sara Claessens, Saskia De Ronde, Wouter Gielen, Thijs Londers, Hanne Stijnen, Ann Vermeylen, Sophie Vermeylen, Serena Wuytack

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar Lilium en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur

"Lilium gaat niet over gehandicapten, het gaat over het leven uit elke vezel van je lijf persen voor het te laat is, over gieren van de pret zolang je lachspieren nog werken. Zo’n sterke dansvoorstelling toont hoe te veel hedendaagse podiumkunstenaars met joekels van oogkleppen naar hun wereld kijken, ze zien enkel de gezonde jonge lijven, de kruipende exemplaren vallen onterecht buiten hun gezichtsveld."

Els Van Steenberghe, De Morgen, 30 maart 2005.
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.