Jeanne

Na de grote-zaalvoorstelling Wolfsroedel kiest regisseur Dirk De Lathauwer met Jeanne opnieuw voor meer intimiteit. De productie wordt gemaakt op maat van de theaterstudio van fABULEUS (inclusief de bouw van een gloednieuwe publiekstribune), met op de scène acht jonge mensen tussen 16 en 22.

Het vertrekpunt is de historische figuur Jeanne d’Arc en de vele verschillende manieren waarop zij via de overlevering (historische bronnen, maar ook films, toneelstukken enz …) tot ons is gekomen. Tijdens de repetities wordt er onder meer gepraat over het realiseren van je dromen en het punt waarop idealisme omslaat in fanatisme. Componist en muzikant Gerrit Valckenaers voorziet het spel live van een voortdurende muzikale onderstroom.

Tekst naar Peter De Graef, George Bernard Shaw, Koos Terpstra e.a. Regie Dirk De Lathauwer Met Karine Claassen, Lore Huysmans, Rashif El Kaoui, Timeau De Keyser, Kwinten Van Heden, Katrien Valckenaers, Ninke Gryp, Braam Verreth Muziek Gerrit Valckenaers

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar Jeanne en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur

“Fabuleus toont zich hier onder leiding van Dirk De Lathauwer op zijn best. Sober in middelen, maar rijk in nuance. Zonder toegeeflijkheid op inhoud, maar zo doorleefd gespeeld dat die inhoud iedereen kan aanspreken.”

De Morgen
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.