Indian Curry

Indian Curry ontstaat op uitnodiging van BOZAR STUDIOS in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. De vraag aan choreografe Natascha Pire: een dansproductie met én voor jongeren met als thema India, het land dat in het najaar 2006 centraal staat in BOZAR. Uit audities komt een zeer heterogene groep te voorschijn van tien jongeren tussen 15 en 22 jaar. Bijzonder voor fABULEUS is dat de jongeren zowel uit Vlaanderen als uit Brussel komen. De voertaal tijdens het werkproces – én in de voorstelling – is afwisselend Frans en Nederlands, met voorts een vleugje Engels. Op zoek naar raakpunten tussen henzelf en India komen Natascha Pire en de dansers bij zichzelf uit – en bij een gegeven dat zowel in de dans- als in de theatervoorstellingen van fABULEUS vaker opduikt: het zoeken naar en het aanvaarden van je eigen ik.

Op 3 september 2006 is fABULEUS met een ingekorte versie van Indian Curry te gast in het Koninklijk Paleis in Laken. De voorstelling wordt er onder anderen bijgewoond door koning Albert II, prins Filip en prinses Mathilde, prinses Astrid en haar gemaal Lorenz, en prins Laurent.

Choreografie Natascha Pire Tekst Randi De Vlieghe en de dansers Dans Jérémy Olivier, Candice Sauveur, Oliver Roels, Bérangère McNeese, Isabelle Vandekerkhove, Mercedes Dassy, Jolanda Luijten, Pauline Demyttenaere / Sabine Cmelniski, Thomas Vantuycom, Michiel Vandevelde

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar Indian Curry en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur

“Warm aanbevolen, geen inentingen nodig.”

Mark Cloostermans, De Standaard, 25 april 2006
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.