Ichten

In aansluiting op de voorstelling Fovea Magenta die hij samen met vier andere jongeren in 2006 in het kader van Kunstbende De Luxe maakt, dient Michiel Vandevelde in 2007 opnieuw een dossier bij kunstencentrum Villanella in. Het project wordt aanvaard, en gaat eind augustus 2007 in de marge van het Theaterfestival Vlaanderen in Brussel in première. Ichten is een danstheaterproductie die in samenwerking met fABULEUS tot stand komt. fABULEUS levert techniek en dramaturgische coaching. Als coach trekt Villanella danseres en choreografe Iris Bouche aan, ook voor fABULEUS geen onbekende (cfr. Lilium).

Ichten is een werkstuk van Michiel Vandevelde, Menno Vandevelde, Jozef Wouters, Sara Claessens – allen al eerder bij fABULEUS aan de slag – en twee voor fABULEUS nieuwe gezichten: Oliver Regidor en componist en muzikant Sebastian Dingens. Inspiratie putten zij onder meer uit foto’s uit de beruchte Abu Ghraib-gevangenis en een verhaal van Hermann Hesse; de productie refereert ook aan scheppingsverhalen. Bovenal echter creëert Ichten een eigen universum. Meer nog dan Festiviteit, dat de broers Vandevelde en Jozef Wouters eerder dat jaar creëerden, is Ichten een opvallend rituele voorstelling. Maar ook humor krijgt een plaats in het geheel.

Van Sara Claessens, Oliver Regidor, Sebastian Dingens, Menno Vandevelde, Michiel Vandevelde, Jozef Wouters Met Sara Claessens, Oliver Regidor, Sebastian Dingens, Menno Vandevelde, Michiel Vandevelde Coach Iris Bouche Een productie van Villanella in samenwerking met fABULEUS

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar Ichten en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.