Gender Blender

Hoewel als lid van het artistiek team en als speler/maker, coach… steeds nauw bij de werking betrokken, is het van 2003 geleden dat Randi De Vlieghe nog een groepsvoorstelling bij fABULEUS gerealiseerd heeft. Voldoende om over Gender Blender te spreken als langverwacht. De groep die Randi De Vlieghe samenstelt, is de grootste waarmee hij al bij fABULEUS heeft gewerkt: zestien jongeren tussen 16 en 26 jaar. Zeven ervan waren al eerder bij fABULEUS te zien, de andere negen spelen en dansen er voor het eerst. Hun dansachtergrond is zeer verschillend, van hedendaagse dans en jazzdans tot popping en streetdance.

De voorstelling is een al even bont mozaïek, dat enerzijds de diverse persoonlijkheden van de dansers weerspiegelt en zich anderzijds presenteert als een feestelijk caleidoscoop van alle invloeden en elementen waarmee Randi De Vlieghe op meer dan tien jaar carrière aan de slag is geweest en de combinatie waarvan hij tot zijn signatuur heeft verwerkt. Scènes die expliciet aanleunen bij de jongerencultuur, zoals een dans op “I Don’t Need A Man” van The Pussycat Dolls, of door enkele van de jongeren zelfgeschreven en –gebrachte liedjes, gaan hand in hand met een meer klassiek aandoende choreografie op het Vioolconcert in D Majeur, opus 35 van Pjotr Tchaikovsky. De voorstelling bevat ook citaten uit eerder werk van De Vlieghe als bijvoorbeeld The Day Dolly Danced.

De Vlieghe zelf spreekt over Gender Blender als “een evenement”, veeleer dan een voorstelling. Voor het creatieproces ging hij uit van een onderzoek naar man-vrouwclichés, wat jongens tot jongens en meisjes tot meisjes maakt, om vervolgens samen met de dansers tot de conclusie te komen dat er dat soms weinig toe doet. Uiteindelijk werd Gender Blender in de eerste plaats een ode aan de jeugd: aan hun energie, aan hun schoonheid, aan hun sensualiteit.

Choreografie Randi De Vlieghe Met Karine Claassen, Sara Claessens, Sabine Cmelniski, Bea Delannoy, Mathias Pardon, Fée Roels, Oliver Roels, Emmanuel Ryngaert, Hari Sacré, Roselien Tobbackx, Justine Van Rijsselberghe, Michiel Vandevelde, Silke Vanhoof, Thomas Vantuycom, Heleen Verheyden, Kateline Vleeracker

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar Gender Blender en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.