Forza

Na Wolfsroedel is Forza voor fABULEUS de tweede groots opgezette theatervoorstelling van het jaar 2006. Op het toneel staan twaalf jonge spelers tussen 14 en 24 jaar én een zevenkoppige fanfare, geronseld in Leuvense seniorenmiddens. Voor het eerst speelt live muziek een belangrijke rol in een fABULEUS-voorstelling – wat zich daarna als een tendens zal doorzetten.

Forza is een creatie in de meest letterlijke zin van het woord. De voorstelling draagt de stempel van schrijver-regisseur Benjamin Van Tourhout, die zich, met uitzondering van danscoach Randi De Vlieghe, omringt met een aantal zielsverwanten van de Gentse Toneelgroep Nunc.

Forza is een passioneel familiedrama met reminiscenties aan de Oresteia, dat zich afspeelt in de euforie van de bevrijding – na een grote oorlog. Het plastische, licht archaïsche kunst-Vlaams dat Benjamin Van Tourhout zijn personages in de mond legt, verhoudt zich op eigen wijze tot de taal van schrijver-regisseur Eric De Volder, met wie hij sinds 2000 samenwerkte.

Tekst en regie Benjamin Van Tourhout Spel Olivia Dockx, Pieter-Jan Hamels, Marthe Lemmens, Jolinde Maes, Femke Muylaert, Olivia Poppe, Thomas Provoost, Rik Van Lembergen, Carl von Winckelmann, Annelies Vanderbeke, Lieve Vercauteren, Lien Wildemeersch, Rik Willems Muziek Ward De Vleeschhouwer live uitgevoerd door Julien Binon, Gilbert Binon, Maurice Binon, Robert Mertens, Hendrik Michiels, Laurent Valvekens, Werner Vandendriessche

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar Forza en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur

“Door twaalf jonge mensen klinkt de mooie landelijke taal van auteur en regisseur Benjamin Van Tourhout verrassend fris.”

Wouter Hillaert, De Morgen, 11 oktober 2006
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.