Festiviteit

Festiviteit is een jonge-makersproductie die ontstaat in de context van PREFAB 2007. Na de zomer wordt de voorstelling op initiatief van fABULEUS nog tweemaal hernomen. Meer kan niet, omdat Festiviteit bij uitstek een locatieproject is, geconcipieerd voor en ontwikkeld in de garage achter de Molens van Orshoven.

De kern achter Festiviteit is een driemanschap bestaande uit Michiel Vandevelde (17 maar al aan zijn zevende fABULEUS-project toe), Menno Vandevelde en Jozef Wouters. Naast hen staan ook cellist en keyboardspeler Arthur-Georges De Roey, met wie Michiel al vaker samenwerkte, en Toon Vandevelde op het toneel. Toon is de vader van Menno en Michiel en in het gewone leven decaan van het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de K.U.Leuven.

Het verhaal van Festiviteit is eenvoudig: enkele mannen komen op, bouwen letterlijk een feestje, en gaan aan het eind weer af. Uit Festiviteit spreekt ambitie, maar vooral de eigen signatuur die dit collectief volop aan het ontwikkelen is: ergens tussen theater, performance en dans in, beeldend, poëtisch, ritualistisch, ambachtelijk van vorm, en met een bevreemdende humor die soms naar slapstick neigt.

Van en met Menno Vandevelde, Michiel Vandevelde, Arthur-Georges De Roey, Toon Vandevelde, Jozef Wouters Coach Benjamin Verdonck

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar Festiviteit en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.