Eindwerk

EINDWERK ligt zowel in tijd als in opzet in het verlengde van VAART. fABULEUS toonde begin mei 2011 4 creaties waarvan de makers zelf naarfABULEUS stapten voor ondersteuning. Telkens ging het om jonge studenten van een dans- of theateropleiding die naar een eindwerk toewerken. Ze gingen buiten de muren van de opleiding de confrontatie aan met het artistieke team van fABULEUS en het publiek.

Zo 8 mei 2011 – Molens van Orshoven en Abdij van Vlierbeek

Luce Moelans – Und Hinaus
fABULEUS ondersteunt met Und Hinaus de bachelorsproef (docent dans) van Luce Moelans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Luce koos ervoor een dansfilm te maken. De choreografie is geinspireerd door de idee van fysieke en mentale grenzen, die zowel onze eigen persoonlijkheid, als de interactie op anderen bepalen.

Dans: Sabine Cmelniski, Lara Rogiers, Filip Tielens, Joost van Duppen | Concept, choreografie en montage: Luce Moelans

Martje Ceulemans – Karmozijn (+9)
Martje Ceulemans
studeert dit jaar af als bachelor (docent/regisseur) aan de parttime Toneelopleiding Maastricht. Ze liet zich voor Karmozijninspireren door Peter Verhelst, haar verlangen om verhalen te vertellen en haar 3 jonge, bruisende spelers. Waarover? Over een koninkrijk verlamd door een ijzige koude wacht op de bevrijdende warmte van het Meisje met het Rode Haar. Zij lijdt echter aan een gebroken hart dat eerst gelijmd moet worden...

Locatie: Abdij van Vlierbeek, Vlierbeeklaan 15, Kessel-Lo

Spel: Ruben Cockx, Laurens Doucet, Jolijn Vannoppen | Kostuumontwerp: Hanne Vandersteen | Coaching: Kiek Wishaupt, Jo Roets | Regie: Martje Ceulemans

Jelle De Wit – De Kamer
Jelle De Wit presenteert op 8 mei zijn derdejaarsregie als student (docent theater) aan de Academie voor Theater, Fontys Hogeschool Tilburg. Hij koos ervoor te werken met een groep spelers waarmee hij als jonge snaak bij Jonna samenspeelde, aangevuld met enkele nieuwe gezichten. Met De Kamer pakt hij een stevige klassieker aan van Nobelprijswinnaar Harold Pinter.

Locatie: bovenste verdieping van het Sint-Pietersziekenhuis, Brusselsestraat 69, 3000 Leuven

Spel: Barbara Claes, Hanne Claes, Joke De Clercq, Ine Elen, Barbara Pardon, Roel Renmans | Stagedocent Paul De Bruyne | Regie Jelle De Wit


Kirsten Mariën, Silke Huysmans en Yinka Kuitenbrouwer - waas
Verbeelding biedt troost, maakt gelukkig. Maar wat als je die als werkelijkheid beschouwt? Een zoektocht naar de grens tussen onschuld en gevaar, waar schoonheid lelijk wordt. Voor Kirsten en Silke geldt waas als bachelorsproef aan Drama Gent, KASK.

Locatie: Molens van Orshoven, Stapelhuisstraat 15, Leuven

Van en met: Silke Huysmans, Yinka Kuitenbrouwer, Kirsten Mariën| Promotor: Mieja Hollevoet | Coaching: Peter Anthonissen | Tekstbijdrage: Eleonore Van Godtsenhoven | Kostuum en decor: Ineke Van Den Broeck en Sophie Speck

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar Eindwerk en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur

fABULEUS blijft zich inzetten op de ontwikkeling van jong talent: jonge spelers, jonge makers, jonge collectieven.fABULEUS ondersteunt hen met praktische daadkracht en een artistiek oog. Zo houden we voeling met onze ONDERSTROOM.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.