Dromen hebben veters

Het verhaal van Dromen hebben veters is een ware successtory. Voor het eerst staat een grote groep kinderen bij fABULEUS op het podium: dertien dansers tussen 6 en 12, aangevuld met drie volwassen dansers. Het uitgangspunt van choreografen Joke Laureyns en Kwint Manshoven is het universele karakter van het voetbalspel. Dromen hebben veters wordt genomineerd voor de 1000Watt-prijs 2003, en geprogrammeerd als openingsvoorstelling van Tweetakt 2004 te Utrecht. “Dromen hebben veters is een voorstelling van makers die hun eigen medium in vraag durven stellen. Door het thematisch open te trekken naar een omringende maatschappij. Door het vormelijke verwachtingspatroon onder vuur te nemen. En door de participerende dansers de kans te geven een eigen stem te ontwikkelen. fABULEUS bewijst hiermee dat zij het 1000Watt Lichtpunt, dat zij in 2002 ontvingen, meer dan waard zijn. En makers Kwint Manshoven en Joke Laureyns, hebben met Dromen hebben veters (en de tweede productie Randschade) een verrassende en vruchtbare bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van een taal voor hedendaagse dans binnen het jeugdcircuit,” aldus de jury van 1000Watt.

Concept en choreografie Joke Laureyns en Kwint Manshoven Met Seppe Baeyens, Sofie Dascotte, Michelle De Leeuw, Zoë Demoustier, Hanne Dries, Robin Flikschuh, Tosca Gasparini, Bert Geerts, Leandra Kalogrias, Arto Mangelschots, Willem Roosen, Elies Theunis, Seliene Van Laer, Jana Van Poeck, Marie-Hélène Van Quickenborne, Yuva Vande Putte

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar Dromen hebben veters en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.