César mijn broer is een paard

Filip Bilsen en Frauke Depreitere, de pioniers van het jonge-makersspoor, breken voor hun derde fABULEUS-voorstelling uit de hen vertrouwde omgeving, en gaan de dialoog aan met drie jonge professionelen: danseres Sophie Beyne, actrice Wanda Eyckerman en acteur Jeroen Lenaerts. Hun uitdaging bestaat er onder meer in om van deze gelegenheidsformatie een nieuw collectief te maken. Beyne, Eyckerman en Lenaerts voegen elk een eigen kleur toe aan de kinderlijke fantasiewereld die Bilsen en Depreitere eerder opriepen in Mijn benen zijn al lang maar de wereld staat op stelten en Alles in Toranje!.

César mijn broer is een paard speelt in een school bij nacht. Vijf kinderen raken na de avondbel per vergissing ingesloten in de schoolgebouwen. Het begin van een ervaring die een nieuw licht zal werpen op wie zijzelf én de anderen zijn.

In 2012 wordt César mijn broer is een paard hernomen, in zaal zowel als in een aantrekkelijke locatieversie, die op scholen speelt. Katrien Valckenaers neemt op deze tournee Wanda Eyckermans rol over. De locatieversie is onder meer te zien op TAZ.

Van en met Sophie Beyne, Filip Bilsen, Frauke Depreitere, Wanda Eyckerman, Jeroen Lenaerts Coach Nico Sturm

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar César mijn broer is een paard en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur

“Danstheater voor kinderen lijdt wel eens aan de vanzelfsprekendheid dat het vooral veel energie moet uitstralen, en dat is hier niet anders. Maar daar staan vaak verrassende capriolen van de tekst tegenover, en de zachte poëzie van bijvoorbeeld de scène waarin ruwe Pina haar nachtplas maakt. César charmeert."

De Morgen
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.