Slow Sports Kids

In 2012 maakte de Spaanse choreograaf Albert Quesada de dansvoorstelling Slow Sports vanuit een soort heimwee naar het teamgevoel dat hij als kind ervoer bij het voetballen en vanuit de vaststelling hoe anders je voetbal beleeft vanuit je zetel.

Sprinten, roepen, je teamgenoot een voorzet zien geven, de doelman zien duiken, koppen, scoren, de ziel uit je lijf brullen. Of: de televisie luider zetten, een slok nemen, vloeken, op het puntje van de zetel kruipen, recht springen, de ziel uit je lijf brullen.

Samen met fABULEUS maakte Quesada Slow Sports Kids, want er zijn maar weinig dingen waar kinderen en volwassenen zo evenwaardig van kunnen genieten als sport.

Hoe een bokser op het laatste nippertje een vuist ontwijkt. Hoe een zwemmer moeiteloos door het water glijdt. Maar ook hoe een wave door een voetbalstadion trekt. Slow Sports Kids vertrekt vanuit de schoonheid van de bewegingen in de sportwereld, maar toont ook het actie-reactiespel tussen atleten, verslaggevers en toeschouwers.

Slow Sports Kids doet je anders naar sport kijken, maar ook naar dans. Een voorstelling voor de s(up)porter in elk van ons.

Concept Albert Quesada Creatie en dans Kim Ceysens/Mireia de Querol, Victor Pérez Armero/Marcus Baldemar, Federica Porello, Albert Quesada, Zoltán Vakulya Voice-off Kim Ceysens, Albert Quesada, JS Rafaeli, Katie Vickers Geluidsontwerp Christian Francois Licht– en video-ontwerp Jan Van Gijsel Kostuums Sofie Durnez Dramaturgie Peter Anthonissen Productie fABULEUS Coproductie Krokusfestival P2 - cultuurcentrum Hasselt en Theater aan het Vrijthof i.k.v. interLimburgse Subsidies, Charleroi Danses Met de steun van de Vlaamse Overheid, El Graner (Barcelona)

Ben je gaan kijken naar Slow Sports Kids en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata

Slow Sports Kids kent een lekker ritme, door een mooi gedoseerde afwisseling tussen vele slow motions, humor en actieve dans. (...) Met veel humor wordt er tegenaan gegaan, de ene keer subtiel, de andere keer heerlijk dol. (...) Met een glimlach verlaat je de zaal. (Theaterkrant)

Een frisse dansvoorstelling met veel potentieel om kinderen warm te maken voor hedendaagse dans. (Cobra.be)