RATS
fABULEUS & Ugo Dehaes

Na het zeer succesvolle GIRLS (2013) werkt Ugo Dehaes opnieuw bij fABULEUS met een groep jongeren. Deze keer zet hij een aantal drones, een volwassen hedendaagse danseres en zeven jonge urban dansers tegenover elkaar.

Ze draaien om elkaar heen. Ze observeren, kopiëren, dagen elkaar uit. Solo’s en battles versmelten tot groepsdansen. Bewegingen botsen of gaan viraal. Verschillende werelden schuren langs elkaar heen en op het raakvlak ontstaat een nieuwe danstaal.

Choreografie Ugo Dehaes Dans Romain Alerm y Domingo, Quentin Croux, Jenna Jalonen, Louna Naso, Mirte Oudermans, Ninon Pereira Portela, Louise Pinsar, Fien Voorspools Assistentie Choreografie Jenna Jalonen, Katja Pire Gastchoreografen Frédéric Celini (hip hop), Koen ‘Little’ Horsten (breakdance), Mendo (house) Scenografie & Licht Timme Afschrift Muziek Adrian Newgent Drones & software Mario Henrique Cruz Torres, Hoang Tung Dinh, Marvin Ferber, Kristof Coninx, Tom Holvoet (imec-DistriNet-KU Leuven) Productieleiding & Kostuums Cynthia Schenkels Assistentie Kostuums Lotte Stek Techniek Tom Philips Productie fABULEUS Coproductie kwaad bloed, STUK In samenwerking met TAKT Dommelhof en Zinnema Met dank aan Misha Demoustier, Karel Dombrecht en Pianofabriek

1 | 2
Tijdens Tweetakt te Utrecht bezochten we de Stadsschouwburg waar fABULEUS van Ugo Dehaes RATS speelde. Heerlijk trouwens om in een onvervalste Willem Dudok architectuur te kunnen rondlopen tot aan de blauwe zaal boven in de nok van het gebouw. Ook hier werd ons geen rust gegund. We deden de ontdekking, dat ook drones kunnen vliegen. We maakten een heuse crash mee van twee exemplaren en genoten van de sierlijkheid, waarmee een klassieke danseres met een drone koketteerde. En gaandeweg kropen de ratten uit hun holen in de plinten van de zaal. Een wervelende streetdanceshow volgde van meer dan een uur, waarin de klassieke danseres gerespecteerd werd opgenomen en de jeugd richting gaf. Als schouwspel ook geschikt voor ons, zestig-plussers.
kees spapens over RATS (11/04/17)
goed!!!!
bk over RATS (06/02/17)
goed gedaan hoor! Jullie verdienen een pluim!
Mirthe Mellaerts over RATS (06/02/17)
whollaahh kvond het echt goe frr
bvds over RATS (06/02/17)
goed.
pips over RATS (06/02/17)
wat een prachtige voorstelling ik heb echt genoten
corneel moons over RATS (06/02/17)
1 | 2
Ben je gaan kijken naar RATS en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata

30 september 2017 — ZUG
19:00, Young ID Festival (CH)
01 oktober 2017 — ZUG
13:00, Young ID Festival (CH)
27 oktober 2017 — TORHOUT
20:00, CC De Brouckere
04 november 2017 — WETTEREN
20:00, CC Nova
17 november 2017 — ROESELARE
20:00, De Spil
23 november 2017 — LEUVEN
20:30, STUK
24 november 2017 — LEUVEN
20:30, STUK
25 november 2017 — LEUVEN
20:30, STUK

"Het Leuvense gezelschap Fabuleus heeft een oog voor kersvers en briljant dans­talent. Ook in Rats dansen enkele jongeren mee van wie je hoopt dat ze zo gauw mogelijk opgemerkt en getraind worden door meesters als De Keers­maeker, Vandekeybus of Cherkaoui." (Els Van Steenberghe in Knack)

"Urban dance is niet meer van tv of van de (inter)nationale podia weg te denken. De zeven Brusselse, Waalse en Vlaamse jongeren die Dehaes samenbrengt, aangekondigd door het nerveuze gezoem van drones die vanuit de lucht elke beweging registreren, bewijzen dat de liefde voor deze dansen meer is dan een hype in de nasleep van So you think you can dance en co." (Charlotte De Somviele in De Standaard)

"Dehaes en fABULEUS laten ons kennis maken met de talenten van morgen. (Charlotte De Somviele in De Standaard)