Alleen de grootste nabijheid
fABULEUS & DOX (NL)

Het gekronkel in de liefde is de motor van deze dansvoorstelling. Acht jongeren tussen 14 en 21 jaar proberen vat te krijgen op een oud boek: Die Wahlverwandtschaften van Johann Wolfgang Goethe uit 1809. Wat begint als een ietwat ongemakkelijke kennismaking, mondt uit in een kluwen van innige duetten.

In zijn roman zet Goethe een – voor zijn tijd – gewaagd liefdesexperiment op. Een gehuwd koppel neemt een vriend en een nichtje in huis. Algauw worden ze alle vier verliefd en ontwikkelt zich een explosief mengsel van verwachtingen en jaloezie. De wetenschapper in Goethe vergelijkt de intriges met de reacties van chemische elementen.

Alleen de grootste nabijheid probeert de schijnbaar ondoorgrondelijke bespiegelingen van Goethe te vatten in de direct sprekende taal van dans. 

Concept en creatie Ryan Djojokarso & Bram Jansen Dans Misha Demoustier, Zoë Demoustier, Rune Leysen, Nathaniel Jordan, Ella Nilis, Rens Van Hoogdalem, Hanne Waerzeggers en Farrakhan Warrington Dramaturgie Peter Anthonissen Geluidsontwerp Jorg Schellekens Decor en kostuums Karel van Laere Lichtontwerp Joris De Bolle Productie fABULEUS & DOX

1 | 2
Zulke mooie dansvoorstelling heb ik nog NOOIT gezien. Je ziet en voelt gewoon dat hier heel veel samenwerk aan vooraf is gegaan. Het is geen makkelijke literatuur maar jullie hebben het laten opstijgen op een heel eigen manier. Chapeau, ik ben fan.
Hilde Maes over Alleen de grootste... (30/11/16)
Waar kan ik me op de wachtlijst zetten voor tickets voor volgende week woensdag, de voorstelling in opek?
Hanne Gillis over Alleen de grootste... (17/10/16)
Super mooi gespeeld, gedanst! Kwam zo natuurlijk over dat je je verwondert hoe jong jullie zijn! Gisteren gaan kijken met onze school en iedereen kwam buiten met een open mond. Alleen maar lof naar jullie acteurs!
Haike Vanwynsberghe over Alleen de grootste... (01/10/16)
Wauw! Fabuleus jullie doen het weer: zo goed, zo ontroerend en bij momenten heel grappig! Ik heb genoten :)
Eline over Alleen de grootste... (27/11/15)
Zeer knap gespeeld! Wat een talenten
Sanne over Alleen de grootste... (26/11/15)
bericht aan alle ouders met tieners: ga met hen naar deze voorstelling kijken!!!Ook alle scholen moeten met hun leerlingen gaan kijken!wat een durf, wat een talent, wat een sterke aanpak van tekst en conceptsuper voorstelling!
sarah over Alleen de grootste... (26/11/15)
1 | 2
Ben je gaan kijken naar Alleen de grootste nabijheid en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata