Vooruitblik

Seizoen 2017-2018 start met een muziektheaterproductie geïnspireerd op het purperen universum van zijne hoogheid Prince. Spelers zijn Lennert Coorevits, Marieke Dermul en Natascha Pire en Boris Van Severen. De regie is in handen door Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel (De Mannschaft). Virginity wordt een coproductie met hetpaleis.

In het najaar van 2017 organiseert Jan Martens audities voor een nieuwe jongerenproductie.

In januari 2018 gaat Het puin van Eden in première, een voorstelling voor jonge tieners over de pijn van het geen-kind-meer-zijn van Wanda Eyckerman, Freek Mariën, Arend Pinoy en Carl von Winckelmann (coproductie met Het Kwartier).

In februari 2018 komen we uit met SNAP XL, een dansproductie met 14 jongeren van de jonge choreografe Talitha De Decker waar het dansplezier centraal staat. En de vette beats van 90's-hitjes... SNAP XL is een unieke samenwerking tussen fABULEUS en 7 Limburgse cultuurcentra.

Mei 2018 staat in het teken van Paradise Now (1968-2018), een jongerenproductie van Michiel Vandevelde geïnspireerd op de gelijknamige performance van de befaamde New Yorkse acteursgroep The Living Theatre. Met Paradise Now (1968-2018) staat fABULEUS voor het eerst op het Kunstenfestivaldesarts in Brussel.

De daarop volgende jaren werken we ondermeer samen met Abattoir Fermé, Jorre Vandenbussche, Radouan Mriziga en Haider Al Timimi.

De toekomstplannen van fABULEUS vertrekken van een onvoorwaardelijk geloof in jong talent én in een nieuw/jong publiek dat we tegelijk uitdagen en de hand reiken. Meer dan ooit willen we smaakmaker zijn voor de podiumkunsten en een internationale voorbeeld­functie opnemen in het werken met jong talent.