VAART! verloop creatietraject

VAART! is in de eerste plaats de ultieme kans om een nieuw idee uit te werken en te tonen. De belangrijkste fase is het onderzoeken/proberen/creëren. Als je alleen een podium zoekt voor een productie die al af is, dan is VAART! niet de juiste context.

Als we jouw project selecteren, dan engageren wij ons om jou zo goed mogelijk te steunen gedurende de komende maanden. We koppelen jou (in overleg) aan een artistieke coach: een professionele kunstenaar die een 5 halve dagen ter beschikking staat. Hoe jullie die tijd verdelen/invullen, mogen jullie helemaal zelf kiezen. 5 halve dagen is redelijk beperkt, maar dat is precies de bedoeling. De coach helpt jou om jouw ideeën naar een hoger niveau te tillen, maar het is niet de bedoeling dat de coach het van jou overneemt. Het is en blijft jouw eigen creatie.

We organiseren ook een aantal feedback/overlegmomenten. Gespreid over de creatieperiodes nodigen we de deelnemers een drietal avonden uit in Leuven om in groep te bespreken hoe het proces verloopt, om eventueel bepaalde ideeën af te toetsen. Afhankelijk van de noden van de groep kunnen we hier ook iemand extern uitnodigen die extra input/inspiratie kan geven. De exacte data bepalen we later.

We voorzien geen productiebudget, maar helpen je zo goed mogelijk met alle praktische zaken. Zo zorgen wij voor repetitie- of atelierruimte in Leuven. Je bent zeker niet verplicht om altijd op onze plekken in Leuven te werken. Je mag zeker ook zelf extra werkplekken regelen, maar het is wel goed om regelmatig naar Leuven te komen om voldoende contact te hebben met de organisatie. In de aanloop naar het presentatieweekend in oktober staat een team van productieleiders, techniekers, communicatiemensen, … ter beschikking om alles in goede banen te leiden.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.