Guus onderzoekt

“You can’t catch chlamydia from the air” - Otis Milburn
(uit de Netflix-reeks Sex Education)

GEZOCHT: JONGEREN TUSSEN 15 EN 18 JAAR

Kreeg jij de ‘sex talk’ op school of van Otis Milburn?
Hoe weet je dat je verliefd bent?
Gaan een relatie en seks hand in hand?
Wat weet jij over seks of zou je erover willen weten?


Kunstenaar Guus Diepenmaat onderzoekt de link tussen kunst en seksuele voorlichting. Eén van haar inspiratiebronnen is het Nederlandse tv-programma Sekszusjes. Via beeldende kunst en theater gaat ze aan de slag met jongeren tussen 15 en 18 jaar. Samen met hen wil ze te weten komen hoe seksuele voorlichting het beste tot zijn recht komt, op een creatieve manier. De thema's die onder andere aan bod komen zijn toestemming, plezier, sexting.

Ben je tussen 15 en 18 jaar? Ben je nieuwsgierig en heb je tijd om tijdens de zomer één dag met Guus te komen werken? Meld je dan aan voor één van de twee workshops in juli.

War & Wanneer
dinsdag 4 juli, 10:00-17:00
in Gent bij LARF!

OF vrijdag 7 juli, 10:00-17:00
in Leuven bij fABULEUS

Waar
OPEK, Vaartkom 4, Leuven

Aanmelden
Stuur een mailtje naar guus.diepenmaat@gmail.com

WORKSHOPS VOOR SCHOLEN
In de week na de herfstvakantie 2023, 6-10 november, nodigt Guus ook een paar schoolklassen uit om met haar te komen werken in OPEK (Leuven). De duur van de workshop hangt af van de interesse en beschikbaarheid van de groep, maar idealiter is de groep een hele dag beschikbaar. Guus stelt een programma samen met opdrachten en gesprekken rond seksualiteit en zorgen voor een veilige omgeving zonder (voor)oordelen.
Ben je titularis van een klas in deze leeftijdscategorie (15-18 jaar) en heb jij interesse om met je leerlingen te werken rond deze thematiek? Mail dan naar filip@fabuleus.be.

DE MAKER
Guus Diepenmaat studeerde af aan het RITCS (2016) en is actief als regisseur, speler, beeldend kunstenaar, poëet. Zij maakt voorstellingen onder de naam FOR REAL vzw en maakte recent een tactiele installatie rond het thema gender.
guusdiepenmaat.com

Bekijk hier de introductievideo over de workshop!

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.