i-clit & The Bitchboy Project
Double bill
© Pieter Gellings/ Hichem Dahes

WANNEER 7 december 2018, 20:00
WAAR OPEK, Vaartkom 4, 3000 Leuven
TICKETS reserveer hier

fABULEUS presenteert twee solo’s die inhoudelijk opvallende raakvlakken vertonen met PASSING THE BECHDEL TEST. Tevens gaat het om producties van jonge makers met wie fABULEUS een band heeft, en van wie wij vinden dat ze het verdienen door een breder publiek gezien te worden. De twee worden na elkaar getoond en zijn in zekere zin spiegels van elkaar.

Mercedes Dassy – i-clit

Mercedes Dassy (°1990) danste in 2006 in Natascha Pires Indian Curry, een coproductie van fABULEUS en BOZAR STUDIOS. Als jongprofessioneel was ze onder meer te zien in het voor Het Theaterfestival geselecteerde AH/HA (2014) van Lisbeth Gruwez/Voetvolk. Haar eerste solovoorstelling, i-clit, ging begin dit jaar in première in Théâtre la Balsamine in het kader van het festival Brussels, Dance!. De productie werd bekroond met de eerste Prix Jo Dekmine voor jong talent. i-clit beleeft in OPEK zijn Vlaamse première. In i-clit ensceneert Mercedes Dassy zichzelf in diverse gedaanten, vrouwelijke en mannelijke. In een expressieve en soms harde mix van dans, theater, beeld en muziek, gaat ze op zoek naar waar de eigentijdse popcultuur en het feminisme al dan niet sporen. Zo maakt ze een balans op van het feminisme vandaag. “i-clit est un objet mode, rythmé, qui va au-delà des modes. Et une réflexion féministe incarnée, parfois drôle, souvent émouvante. Un ‘must’ en somme…”, aldus Christian Jade (RTBF).

Lars Brinkman – The Bitchboy Project

The Bitchboy Project van Lars Brinkman (°1993) kwam eerder dit jaar tot stand in het kader van VAART, het jaarlijkse labo-project van fABULEUS en Artforum. Lars Brinkman studeerde in 2017 af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht. Anders dan PASSING THE BECHDEL TEST en i-clit, neemt The Bitchboy Project een mannelijk perspectief in. Of is dat slechts schijn? In The Bitchboy Project zien we het verlangen van een jong performer om alle kanten van zichzelf te omarmen, en daarbij een zo groot mogelijke vrijheid te willen ervaren. Na VAART speelde The Bitchboy Project onder meer op het Amsterdam Fringe Festival en in Theater Kikker in Utrecht.

Toon reacties

Ben je gaan kijken naar i-clit & The Bitchboy Project en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
SPEELDATA
> Toon voorbije speeldata> Verberg voorbije speeldata
VOORBIJE SPEELDATA
07 dec 2018 – LEUVEN