Het zondagavondgevoel

over het niet willen loslaten van het gelukzalige gevoel van vrijheid 


Hoe gezellig je een zondagavond ook probeert te maken, toch zet de stress van de werk- of de schoolweek vaak een domper op de sfeer. Die mengeling van angst, weemoed, onrust en verzet is het zondagavondgevoel. 

Sinds hun schooltijd zwelgen vier oude vrienden zozeer in het zondagavondgevoel dat het hun hele leven is gaan beheersen. Ze komen samen om eindelijk komaf te maken met het zevendagensysteem en alle verplichtingen en verwachtingen die daar bij horen. Samen smeden ze een complot tegen de meedogenloze tijd. 

Steven Beersmans, Edith Goddeeris, Marie-Ange Gillis en Koen Monserez maakten jaren geleden bij fABULEUS een aantrekkelijke bewerking van de roman Spelregels van Floortje Zwigtman. Deze keer nemen ze je mee op een rollercoaster van fantasiebeelden, wilde plannen en angstdromen: een trip waarop ze een maximum aan spelplezier kunnen etaleren.

Concept en spel Steven Beersmans, Edith Goddeeris, Marie-Ange Gillis, en Koen Monserez Dramaturgie Peter Anthonissen Eindregie en lichtontwerpVital Schraenen Scenografie Sarah Blokken Muziek Stijn Dickel ProductiefABULEUS Coproductie TAKT (Neerpelt) en C-Mine Genk, 30CC (Leuven), CC De Werft (Geel), e.a.

1 | 2 | 3 | 4
Met zoveel spelplezier en enthousiasme het zondagavondgevoel kunnen overbrengen op de zaal Knap gedaan. Gedragen door het publiek ook. Weet bijna zeker dat jullie jonge mensen goesting gaven om zelf "zot" te doen en een project in te dienen.
jo over Het zondag­avond­gevoel (27/11/13)
JULLIE DEDEN HET GEWOONWEG GE-WEL-DIG! echt fantastisch! Jullie enthousiasme en passie voor theater, maakte me zo warm voor het stuk! stuk voor stuk kanjers van een spelers/speelsters! jammer dat dit jullie dernière was, anders zou ik zeker nog een keertje komen kijken...
iemand over Het zondag­avond­gevoel (24/11/13)
Het was geweldig, en heeft mij met een glimlach achtergelaten. Het 'zondagavondgevoel' is makkelijk in woorden te omschrijven, maar moeilijk om te tonen, maar jullie zijn er perfect in geslaagd op een super interessante en verrijkende manier te tonen wat dit juist is, samen met mooie diepgang die mij echt hebben ontroerd. De samenhang en realiteit van de acteurs waren subliem: een topper, een echte topper!
niempje over Het zondag­avond­gevoel (24/11/13)
Het was heel grappig.Soms begreep ik niet alles.Er waren ook een beetje vieze momenten zoals de kus maar het was best wel grappig.DANKUVoor deze coole toneel!
Julie over Het zondag­avond­gevoel (06/11/13)
Ik vond het wel moeilijk te begrijpen maar het was tof.Zeker toen er werd gekust want dan wouden ze blijven verder kijken of er meer ging gebeuren. Mijn tip is om het een beetje duidelijker te maken want dan begrijp je ook meer de grappen
Femke Latine over Het zondag­avond­gevoel (05/11/13)
T'was super chic!Maar soms begreep ik het nie,en aan het einde van de voorstelling,als ik al die verhaaltjes op een rij zet begrijp ik het wel... ;) soms waren er zo'n momenten dat ik en mijn vriendin tegen elkaar zeiden : " nee,nee,nee! Ieuwww! haha " maar dat maakt het juist zo grappig! Ik vond het echt super tof :) dankzij jullie was mijn eerste theatervoorstelling in het middelbaar fantastisch! Doe zo voor grts. Marie xxx
Marie Derocq over Het zondag­avond­gevoel (05/11/13)
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ...
Ben je gaan kijken naar Het zondagavondgevoel en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata

"Het spelplezier van de acteurs spatte er vanaf bij deze voorstelling. Heerlijk om deze vier acteurs zich met hart en ziel te zien smijten in hun personages, trauma’s oproepend die voor jong én oud herkenbaar waren. Want wie heeft er nooit eens zijn huiswerk in het weekend tot het allerlaatste moment uitgesteld en daarvoor flink op zijn donder gekregen? Of wie heeft er niet eens een pijnlijk blauwtje gelopen bij het andere geslacht? Het simpele decor en de slim gebruikte verrijdbare decorstukken die vooral uit ramen en deuren bestonden, zorgden dat alle aandacht naar de acteurs ging. Ik genoot alleszins met volle teugen van deze voorstelling in mijn kleurrijk zeteltje in het Entrepot (...) Deze voorstelling was een schitterende remedie tegen het Zondagavondgevoel!"

— Carolien Coenen, Leven in Leuven