Het puin van Eden
Het Kwartier & fABULEUS

Erbij horen of niet. Aanpassen of niet. Wat is normaal? En wie bepaalt de norm? Het Puin van Eden is een beeldende onemanshow voor tieners over de pijn van het geen-kind-meer-zijn. Inspiratiebron én doelgroep zijn die jongeren voor wie het onbekommerde spelen stilaan naar de achtergrond verdwijnt. In de plaats komt een ingewikkeld spel van sociale verhoudingen. Een spel dat niet meer stopt wanneer de schoolbel gaat en dat meedogenloos inzoomt op alles wat ‘raar’ is. Het leven van een loser meets Adrian Mole.

De tekst is van de hand van Freek Mariën (winnaar Toneelschrijfprijs 2015) en Carl von Winckelmann.

Over Het Kwartier
Het Kwartier is een ‘ensemblage’: geen vast gezelschap maar een assemblage van mensen die met elkaar een langdurige band opbouwen. Het werd opgericht door regisseur en auteur Freek Mariën en zijn zus, dramaturge en zakelijk leidster Ruth Mariën. Een sterke inhoudelijke basis, onderzoek, tekst en dramaturgie staan centraal in hun werk. Dat willen ze tonen in jeugd- en volwassenenvoorstellingen én in teksten van allerlei aard. Het Kwartier wil verrassende en relevante voorstellingen maken waarin de inhoud zich uit in tekst én vorm. Daarnaast produceert Het Kwartier proza, poëzie, columns of theater, getypeerd door een ‘nadenkende lichtheid’.

van en met Wanda Eyckerman, Freek Mariën, Arend Pinoy en Carl von Winckelmann

Ben je gaan kijken naar Het puin van Eden en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata

13 januari 2018 — LEUVEN
20:00, OPEK - PREMIERE
14 januari 2018 — LEUVEN
16:00, OPEK
23 januari 2018 — LEUVEN
20:00, OPEK
25 januari 2018 — BRUGGE
20:00, CC Brugge - Daverlozaal
31 januari 2018 — MECHELEN
19:30, Arsenaal / Lazarus
09 maart 2018 — ANTWERPEN
20:00, De Studio