Popcorn
Moldavië & fABULEUS

POPCORN is een dansvoorstelling met de impact van een popconcert. Een intense krachtmeting tussen drie mannenlijven en een live drummer. Alles draait om de onweerstaanbare kracht van de beat. Maar ook van de stilte.

Voor POPCORN ging choreograaf Randi De Vlieghe (van o.m. Blauwe Storm, ZOO doen ze de dingen) op zoek naar de essentie van ritme. Hij liet zich daarvoor inspireren door de oneindige variatie van percussie in alle tijden en culturen: van het stampen in krijgersdansen, over flamenco en breakdance, tot megatechnofestivals als Tomorrowland. 

POPCORN is een visuele en muzikale trip waarin de beleving van dans op de spits wordt gedreven. Tot het moment waarop niet alleen de dansers in beweging zijn, maar misschien ook het publiek.

Concept en choreografie Randi De Vlieghe Dans Javier Ojeda Hernández, Samuel Minguillón en Jonas Garrido Verwerft Compositie en live drums Ephraïm Cielen Kostuums Maartje van Bourgognie en Elise Goedgezelschap Scenografie Jan De Brabander Lichtontwerp en techniek Klaas Trekker Productie fABULEUS & Moldavië Coproductie STUK

1 | 2 | 3 | 4
Bijna met open mond heb ik dinsdagnamiddag genoten van de schoolvoorstelling Popcorn (Fabuleus). De dans (en dansers) was wervelend, dynamisch, verrassend, heftig, introvert enz. Alle emoties zijn even aangeraakt en wakker geschud. Een dikke proficiat met de keuze van dit spektakel en de kans die u de jongeren biedt om dit te mogen beleven. Het smaakt naar meer.
leerkracht Aarschot over Popcorn (30/01/17)
Prachtig! Dynamisch! Krachtig! Mooi om te zien, te horen, te beleven!
Els over Popcorn (25/10/16)
Heel krachtige voorstelling! Heb mij geen moment verveeld. Leuke combinaties, gewoon fantastisch!
leerling van de Academie Sint-Niklaas over Popcorn (22/10/16)
Schitterende voorstelling! Heb geen seconde stil in mijn zetel gezeten. Wat een drive!
Gino over Popcorn (22/10/16)
De voorstelling was de max! Vet! Prachtig! Goed gevonden! Nice om naar te kijken! (Knappe dansers
Leuke leerlingen uit Kortemark over Popcorn (20/10/16)
ongelooflijk mooi!! zo ontroerend en fris!!Fabuleus maakt zo'n goeie dingen..
lily over Popcorn (12/10/16)
1 | 2
Ben je gaan kijken naar Popcorn en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata

16 maart 2018 — DIEST
20:00, CC Diest
22 maart 2018 — ZOTTEGEM
20:00, CC Zottegem
27 maart 2018 — BLANQUEFORT
18:30, Carré Rotondes (FR)
28 maart 2018 — BLANQUEFORT
18:30, Carré Rotondes (FR)

"Randi De Vlieghe toont zich hier meer dan ooit een choreograaf die de dans als een vibrerend portret van levensvreugde ziet. Dansen is plezier maken en tot het virtuoze uiterste gaan, opgezweept door de live muziek, dat is de schaamteloos vrolijke baseline van deze voorstelling."(****, Els van Steenberghe in Knack)

"De meest uitgepuurde dansvoorstelling die De Vlieghe ooit heeft gemaakt." (****, Wouter Hillaert in De Standaard)

"Een explosieve ode aan dans zelf, pure overgave aan het ritme dat ons allen bindt." (***, Maarten Luyten op Cutting Edge)