Paradise Now (1968-2018)

Juni 1968. Op het festival d’Avignon gaat Paradise now in première van de befaamde New Yorkse acteursgroep The Living Theatre. Het stuk tracht een nieuwe revolutie te ontketenen. De spelers willen het publiek in een staat van paraatheid brengen - klaar voor actie in de wereld buiten het theater - en meevoeren in een extatische trip naar een nieuwe manier van samenzijn. De grondslag van hun revolutie is niet alleen politiek maar ook spiritueel. Ze laten zich inspireren door de ‘Chakras’, de ‘I Ching’ (het boek van veranderingen), het Chassidisme en de Kabbala. Centraal staat de verhouding tussen het collectieve en het individu. Zoals ze zelf zeggen: The play is a voyage from the many to the one and from the one to the many.

50 jaar later onderzoekt Michiel Vandevelde met een nieuwe generatie jonge mensen wat er overblijft van de erfenis van mei ’68. In een halve eeuw is de wereld compleet veranderd, maar veel idealen van de toenmalige hippiegeneratie zijn nu hippe praktijken geworden. Grote bedrijven als Google, Apple en Spotify promoten samenwerking, zelforganisatie en decentralisatie als een manier om tot nieuwe ideeën en sterke resultaten te komen. Maar wat betekent het collectieve nog als artistiek en politiek statement?

Choreografie Michiel Vandevelde Spel Zulaa Antheunis, Sarah Bekambo, Jarko Bosmans, Bavo Buys, Wara Chavarria, Judith Engelen, Abigail Gypens, Lore Mertens, Anton Rys, Margot Timmermans, Bo Van Meervenne, Esra Verboven, Aron Wouters Assitentie choreografie Zoë Demoustier Dramaturgie Kristof van Baarle Kostuum Lila John Feedback Esther Severi, Dries Douibi Productie fABULEUS Coproductie STUK Foto Don Snyder

Ben je gaan kijken naar Paradise Now (1968-2018) en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!

Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verstuur
SPEELDATA
08 mei 2018 – LEUVEN
20:30, STUK (Soetezaal) Premiere
09 mei 2018 – LEUVEN
10 mei 2018 – LEUVEN
12 mei 2018 – BRUSSEL
13 mei 2018 – BRUSSEL
13 mei 2018 – BRUSSEL
26 mei 2018 – GENT
00:00, Vooruit
> Toon schoolvoorstellingen> Verberg schoolvoorstellingen
SCHOOLVOORSTELLINGEN
07 mei 2018 – LEUVEN
07 mei 2018 – LEUVEN