Klutserkrakkekilililokatastrof

Komt dat zien! En oefen alvast op de meest onuitspreekbare titel van het jaar. Het is je enige kans om een stoeltje te veroveren voor dit wereldschokkend, verbluffend en nooit, never, ever eerder vertoond spektakel! Klutserkrakkekilililokatastrof, onze nieuwste kinderproductie (6+), schippert tussen een zigeunerverhaal, Tom & Jerry, een Spaanse telenovelle en het Eurovisiesongfestival. De aanstichters van deze bizarre chaos zijn twee personages met een niets ontziende passie voor het podium.
 
Katrien Valckenaers en Maxim Storms studeerden samen aan de opleiding Drama van KASK in Gent. Ze herkenden in elkaar een voorliefde voor fysiek theater en absurde humor en stichtten instant het collectief Ballet Dommage. Samen met vormgever/performer Rachid Laachir en kostumière Maartje Van Bourgognie scheppen ze een wereld die baadt in de nostalgische sfeer van rondtrekkend theater.

Concept & spel Katrien Valckenaers en Maxim Storms Scenografie & spel Rachid Laachir Kostuums Maartje Van Bourgognie Assistentie kostuums Isa Janssens Eindregie Filip Bilsen Muziek Gerrit Valckenaers Licht en techniek Bregt Janssens, Tom Philips en Pol Verwilt Productie Kathleen Vogelaers Cocreatie fABULEUS en Ballet Dommage

Het was grappig en leuk, vooral als jullie ruzie maken en liedjes zongen! Jullie spraken een beetje raar, maar we konden jullie wel verstaan. Het was geweldig!
Eva, Marie en Jasmijn over Klutserkrakke... (15/03/17)
Het was een heel leuk toneel met Lilo en Kluts! We hebben veel gelachen. Jullie spraken Engels, Spaans, Frans en Nederlands door elkaar! Dit was het leukste en grappigste toneel.
Robbe, Naoufal, David en Mathias over Klutserkrakke... (15/03/17)
We vonden de show heel leuk, we hebben veel gelachen. Jullie dansten ook heel grappig. Het was leuk dat we mochten meedoen! Lilo was schattig met die pruik, en de taal was raar maar ook heel grappig!
Laura, Lies, Ona en Kyla over Klutserkrakke... (15/03/17)
Wij vonden het heel grappig en superleuk! We hebben echt heeeeel veeeeel gelachen! Het was ook leuk dat er kinderen van de klas mee op het podium mochten, het podium was ook heel mooi. Het was een hele rare maar grappige taal dat jullie spraken. Jullie hebben dat goed gedaan!
Flore, Iman, Eimear, Iman en Lola over Klutserkrakke... (15/03/17)
Het was een leuk en grzppig toneel! Jullie dansten heel grappig en we hebben veel gelachen! We vonden het ook leuk met de flosj. We willen graag nog eens komen!
Elmo, Théo en Jasper over Klutserkrakke... (15/03/17)
Wij vonden het superleuk en megagrappig. We mochten een nootje leggen. De stemmen waren raar en grappig, het was overdreven, maar wel leuk overdreven!
Mil, Amin en Kylian over Klutserkrakke... (15/03/17)
1 | 2
Ben je gaan kijken naar Klutserkrakkekilililokatastrof en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata

02 september 2017 — BRUSSEL
19:00, Theaterfestival
20 oktober 2017 — DEN HAAG
13:30, De Betovering NL
20 oktober 2017 — DEN HAAG
16:00, De Betovering NL
21 oktober 2017 — DEN HAAG
11:00, De Betovering NL
21 oktober 2017 — DEN HAAG
13:30, De Betovering NL
19 november 2017 — GENT
15:00, Kopergietery Rabot
02 december 2017 — MENEN
15:00, CC De Steiger
09 december 2017 — LEUVEN
16:00, OPEK
10 december 2017 — LEUVEN
16:00, OPEK
15 december 2017 — BEERSE
19:00, CC Beerse
17 december 2017 — MECHELEN
15:00, De Maan
13 januari 2018 — BRUGGE
15:00, CC Brugge
14 januari 2018 — BRUSSEL
15:00, Bronks
15 februari 2018 — KORTRIJK
19:00, Spinrag Antigone (uur o.v.)

"Wat een belevenis! Storms en Valckenaers hebben het. En eindregisseur Filip Bilsen heeft het extra aangeboord: de verbeelding, de timing, het spelplezier, de vrijgevigheid om hele families voor het leven te winnen voor theater. Een wervelende opkikker." (**** Wouter Hillaert in De Standaard)

“Ik ben best wel jaloers op de kinderen van nu. Zij kunnen dat nu allemaal beleven. Ik zie de volle zaal vol kinderen van zes jaar en ouder genieten, ik geniet mee. Theater als een spontane polonaise, theater als een ritueel feest.” (**** Tuur Devens op Theaterkrant.nl)

"Life is a hard game, maar in dit hypermaterialistische universum zijn er alleen losers. Zelden werd daar, zonder een spoor van betutteling, zo’n slimme, dartele, intens wrede voorstelling over gemaakt." (**** Evelyne Coussens in De Morgen)

"Valckenaers en Storms zijn erin geslaagd om een wereld te scheppen waar de toeschouwers graag deel van willen uitmaken, hoe hard ze ook opgelicht en gemanipuleerd worden." (**** Lotte Philipsen in Knack)