< Vorige 10 oktober 2010 - fABULEUS
Sint Niklaas
10 oktober 2010

Na veel repetities en vier try-outs, kregen we deze week onze echte vuurdoop. Donderdag en vrijdag speelden we de eerste voorstellingen van 'Ik ben geen racist'. Het was even slikken om donderdagochtend om tien uur meer dan honderd luidruchtige leerlingen het museumtheater in Sint-Niklaas te zien binnenstromen. Zullen ze Braam zijn verhaal wel spannend of interessant genoeg vinden? Zal Braam niet te zenuwachtig zijn? Hoe werkt het decor in een echte theaterzaal in plaats van in de loods waar we tot nu toe onze try-outs hebben gespeeld?

Het was fijn om te merken hoe de zaal geleidelijk aan steeds stiller en geconcentreerder leek te worden. Hoe er werd gereageerd op Braam en zijn verhaal. Hoe naarmate de voorstelling vorderde, Braam zich ook vrijer begon te voelen om echt te spelen en dingen uit te proberen. Enkele leerkrachten vertelden ons in de namiddag dat de leerlingen 's middags terug naar school wandelden en nog hevig aan het napraten waren over wat ze gezien hadden. Tof om te horen.

Voor ons was Sint-Niklaas een leuke ervaring, iedereen die in het publiek zat en daar nog iets aan wil toevoegen of dit wil tegenspreken: laat het ons maar weten. We zijn benieuwd naar wat jullie er van vonden!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 
Een blik achter de schermen van Ik ben geen racist.