Blauwe Storm

Een wolk van spots in de lucht. Zwijgende windmachines langs de zijlijn. Drie ondeugende meisjes in uniform. Ze delen blijkbaar een geheim. Ze spelen, verleiden en zetten je op het verkeerde been. Tot in de verte een onweer begint te rommelen: het startsein voor een betoverende krachtmeting. 

Choreograaf Randi De Vlieghe creëerde deze pittige choreografie speciaal voor kinderen: de perfecte eerste kennismaking met hedendaagse dans. De wereld die Blauwe storm oproept is echter zo fascinerend en de bewegingstaal zo virtuoos, dat ook volwassenen zich met plezier laten meevoeren. 

Dat geldt trouwens voor de meeste stukken van Randi De Vlieghe: het zijn verrassende, vaak excentrieke werelden die balanceren tussen dans en theater en dankzij de ongebreidelde fantasie zowel kinderen als volwassenen aanspreken. Een ander voorbeeld is de grotezaalproductie ZOO doen ze de dingen die fABULEUS samen met Randi maakte bij HETPALEIS in Antwerpen. Blauwe storm is kleinschaliger dan ZOO maar minstens even intrigerend. 

Blauwe storm is een creatie van vzw Moldavië, het eigen gezelschap van Randi De Vlieghe, en van fABULEUS, het Leuvense productiehuis waar hij de voorbije jaren tal van producties maakte. Mede dankzij het werk van De Vlieghe is fABULEUS nu een jeugdtheater dat permanent dans voor (én door) jongeren op de agenda zet. 

Een dansproductie voor iedereen vanaf zes jaar. 

Lees hier een uitgebreid interview met Randi De Vlieghe

Choreografie Randi De Vlieghe Dans Dafne Maes, Yentl De Werdt en Manuella Verzwijvel Scenografie Jan De Brabander Muziek Michiel De MalscheRealisatie kostuums Nicole Bynens Productie Moldavië vzw / Randi De Vlieghe Coproductie fABULEUS

1 | 2
150 of meer aandachtige kinderen tijdens de schoolvoorstelling in Brugge deze namiddag: ontroerend mooi...
alexandra aerts over Blauwe Storm (29/11/12)
Hoelang heeft de voorstelling geduurd?
Kimberley over Blauwe Storm (21/10/12)
amaai zeg da was weer zeer schoon eh!!! vooral het decor en licht, maar de danseressen zijn ook dik ok.
rarara over Blauwe Storm (04/10/11)
Dag Sarah, er zijn zeker nog kaartjes voor Blauwe Storm! Je kan ze bestellen bij STUK: 016/320.300 of via ticket@stuk.be
fABULEUS over Blauwe Storm (28/04/11)
zijn er nog kaarten te koop voor deze voorstelling?
sarah mas over Blauwe Storm (27/04/11)
Hallo, Ik heb jullie voorstelling Blauwe Storm gezien in Dworp vorige week (try out) en vond deze zeer mooi. Aangezien ik voor mijn eindwerk van kunstgeschiedenis een voorstelling moet bespreken kwam dit mij goed uit en koos ik voor deze.Mag ik jullie voorstelling bespreken ?Helaas is er wel een "probleem", in principe moeten wij een bewijs hebben van aanwezigheid, deze heb ik niet. is er enige mogelijkheid dat u mij zulk papier kan doorsturen? (marie_lalu@hotmail.com)Vriendelijke groeten en succes met de verdere voorstellingen !
Marie-Laure Lalu over Blauwe Storm (26/04/11)
1 | 2
Ben je gaan kijken naar Blauwe Storm en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata