Sterrebroer

“Er zijn heel weinig meisjes met ingebeelde zussen. Dat is zeer vreemd. Wij, jongens, moeten blijkbaar iets extras hebben, anders zijn we niet op ons gemak.” Aan het woord is regisseur Benjamin Van Tourhout van het Gentse gezelschap NUNC. Afgelopen seizoen maakte hij bij fABULEUS zijn eerste voorstelling voor kinderen: Sterreboer. Een avontuurlijk, grappig, jongensachtig verhaal (ook voor meisjes) over moed en onvoorwaardelijke vriendschap. “Een vriend kan je kwijtraken, maar een broer niet. Zelfs al spreken broers nooit meer met elkaar, zelfs al haten ze elkaar, zelfs al sterven ze. Ze blijven broers.” 

Het jongetje Noah woont alleen in een huis onder de grond. Hij omringt zich met gevonden spullen van boven en met zelfgemaakte filmpjes. Hij wil zijn ouders bevrijden uit het bos, maar alleen lukt dat niet. Helemaal alleen op de wereld wenst hij zich een broer. En zie: plots staat daar Sterrebroer. Samen smeden ze een dapper plan. Een verhaal over broers die niet bestaan, of net wel.

Regie Benjamin Van Tourhout Spel Michaël Canto Minjauw en Pieter BampsDramaturgie Peter Anthonissen Video Kevin Trappeniers Productie fABULEUS en Toneelgroep NUNC

1 | 2
ik zit wel zetenom aan mee doen
soraya ivens over Sterrebroer (20/02/12)
Lieve bezoekers van Sterrebroer,Het ontroert me dat julie zo enthousiast reageren en zelfs de moeite nemen om hier te reageren. Bedankt daarvoor! U was een fijn publiek!
Noah (die witte) over Sterrebroer (28/01/12)
ik vond jujie heel tof en ik had graag contact willen hebben met die in het wit sterrebroer
maxime over Sterrebroer (26/01/12)
HALLO STERREBROER IK VOND HET HEEL TOF EN DAT ZIJ HUN BROEK AF DEDEN
maxime over Sterrebroer (26/01/12)
Met de kinderen van het eerste en tweede leerjaar van de Klimop genoten we op 20/1 van deze fabuleuze voorstelling! We werden meegenomen in een carrousel van emoties. Lachen, stiltes, uitbundig zijn, ontroering, bang zijn, vriendschap, boosheid, ... alles kwam aan bod. Deze gevoelens zijn zo herkenbaar voor onze kinderen! Ook voor de leerkrachten was het een verrassende ervaring! Een speciale proficiat aan de acteurs! Jullie zijn geweldig! Tot nog eens! Bedankt! juf Gudrun.
Gudrun Peperstraete over Sterrebroer (21/01/12)
Dag Laura en Marcel en andere filmfiguranten, jullie hebben helemaal gelijk. Mail jullie adres maar naar elea@fabuleus.be Dan sturen we zo snel mogelijk een dvd op met een registratie van de voorstelling en de filmpjes!
fABULEUS over Sterrebroer (17/06/11)
1 | 2 | 3
Ben je gaan kijken naar Sterrebroer en wil je je mening kwijt? Of heb je meegewerkt aan de productie en wil je vertellen over je ervaringen? Laat hier je reactie achter!
Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verder

 
 
 

Speeldata

“Sterrebroer tekent in woord, beeld en spel mooi de ambiguïteit tussen angst en durven. Het stuk is een plezierig en warm spel geworden over de steun van een imaginaire vriend en het emotionele heil van zo’n fantasieproduct, het is een ode aan de bevrijdende creativiteit ‘an sich’”.

— Tuur Devens, De Bond